Šamar za crveno-bijele! Mega šokirala Crvenu zvezdu u Areni

25.03.2024. | 22:03

Mega je pobijedila Crvenu zvezdu Meridianbet u Štark areni 89:83 i spriječila je da “ovjeri” prvo mjesto na tabeli pred plej-of! Gosti su sjajnim nastupom Miljenovića (17), Plavšića i Đurišića, utišali crveno-bijelu publiku i ostvarili najveću pobjedu ove sezone. U prvom dijelu su na svom terenu srušili branioca titule, Partizan, a sada je mlada ekipa očitala lekciju i favoritu, koji će morati još da se oznoji da bi osigurao prvo mjesto pred plej-of.

Na dan utakmice govorilo se o poruci Nebojše Čovića da Zvezda hoće Uroša Plavšića i Nikolu Đurišića, a oni su protiv svog potencijalno novog tima odigrao fenomenalno.

Stefan Miljenović ubacio je 18 poena, Uroš Plavšić 16, Andrija Jelavić 14, Đurišić 14, Filip Jović 10…

Iako je Mega u posljednjim minutima bila u bonusu, uspjela je da agresivnošću i odličnom igrom u odbrani zaustavi napade Zvezde i kada je trener Janis Sferopulos vratio Miloša Teodosića sa klupe. Ništa nije pomoglo da senzacija bude spriječena, prenosi Mondo.

Zvezda će poslije ovog šamara otići u Madrid, na gostovanje prvaku Evrope u petak, a onda će u nedjelju od 17 časova imati još jednu “meč loptu” za ovjeru prvog mjesta na tabeli. Poraz od Mege biće snažna opomena i Sferopulosu i njegovom timu da nije gotovo.