Salah se vratio i prošetao kroz London: Klop ipak mora da strijepi

17.02.2024. | 15:55

Moćan Mohamed Salah – moćan i Liverpul. Vratio se Egipćanin na teren poslije povrede i za samo tridesetak minuta u drugom dijelu riješio sve dileme oko nova tri boda “Redsa” na gostovanuju Brentfordu u 25. kolu Premijer lige. Valjda željan fudbala, “Faraon” je na djelu pokazao zbog čega je godinama jedan od najboljih napadača svijeta.

Znali su u Liverpulu da će im biti teško protiv Brentforda, koji je povratkom Ivana Tonija dobio snagu u ofanzivi. I imao je napadač domaćina dvije prilike, ozbilnije od one koju je prokockao Diogo Žota na startu za goste, međutim, ostale su neiskorišćene.

A, onda je “sjevnula” kontra gostiju, Žota je glavom pustio loptu do Darvina Nunjeza koji je imao otvoren put do gola. Kada je stigao na 16 metara bocnuo je loptu poput Karela Poborskog preko golmana domaćina za vođstvo “Redsa” na poluvremenu.

Mohamed Salah je zamijenio povrijeđenog Dijoga Žotu na samom kraju prvog poluvremena, a zatim je u drugom viđen pravi šou fudbalera iz Egipta. Igrao se sa odbranom domaćina, prvo je asistirao Mek Alisteru za 2:0, da bi poslije promašene prilike, onu drugu iskoristio za 0:3.

Ivan Toni je nastavio nisku golova od kako se vratio poslije osmomesječne suspenzije, mirno je realizovao dobar napad što mu je bio četvrti pogodak u četiri meča.

Nije dozvolio Liverpul dramu na kraju, pa je Kodi Gakpo pogotkom stavio tačku na ubjedljiv trijumf.

Oznake: Liverpul, Povrede, Salah