Saga u Melburnu nije okončana: Još uvijek bez odluke o vizi, Đoković redovno trenira

14.01.2022. | 07:35

Odluka o eventualnom ukidanju australijske vize Novaku Ðokoviću još uvijek nije donijeta, a prvi teniser svijeta Novak Ðoković održao je danas novi trening.

Kako prenosi Rojters, Ðoković je djelovao opušteno i vježbao je servis i ritern sa svojim timom na praznom terenu u Melburn parku, a pravio je i povremene pauze.

Ministar za imigracije Aleks Hok koji ima diskreciono pravo da ukine vizu Novaku i naredi deportaciju, ukoliko zaključi da je to od javnog interesa, još uvijek se nije oglasio, a mediji spekulišu da bi to moglo da se desi tokom dana.

Ðokoviću je poništena viza po dolasku u Australiju, nakon čega je proveo je šest dana u imigracionom pritvoru, da bi Federalni sud u Melburnu prihvatio njegovu žalbu i poništio tu odluku.

List Ejdž piše, pozivajući se na izvor iz Liberalne partije premijera Skota Morisona, da vlada ima namjeru da ponovo poništi Ðokovićevu vizu. List navodi i da će Ðokovićev advokatski tim u slučaju odluke o deportaciji odmah uložiti žalbu.

Prema jednom online istraživanju medijske grupe Njuz Korp, 83 odsto Australijanaca podržalo bi odluku vlade o deportaciji Ðokovića, prenosi Rojters.

Ministar finansija Sajmon Birmingen je jutros za Kanal 9 ponovio da je odluka u rukama ministra Aleka Hoka, ali da je politika vlade “kristalno jasna” a to je da “pravila važe za sve”.

Istovremeno Komitet za Melburn, koji okuplja biznismene i umjetnike, saopštava da je reputacija grada kao domaćina velikih manifestacija, narušena sporom oko Ðokovića.

Oznake: Đoković, Melburn