Sada i zvanično: Evo kada se Novak Đoković vraća na teniski teren FOTO

02.02.2024. | 17:59

Nakon nedavnog poraza u polufinalu Australijan opena, Novak Đoković se povlači sa teniskih terena do početka marta, propuštajući i naredni turnir u Dubaiju. Sada je ozvaničeno na njegovom sajtu gdje se i kada vraća na teren.

 


Odsustvo Đokovića otvara vrata njegovim konkurentima, posebno Karlosu Alkarasu i prošlogodišnjem osvajaču Dubaija, Danilu Medvedevu.

Srbin ne brani nijedan bod u narednom periodu, dok Alkaras brani 550 bodova do Indijan Velsa, što znači da bi osvajanje dva turnira moglo značajno da ugrozi Đokovićevo liderstvo.

Trenutna razlika na ATP listi između Đokovića i Alkarasa iznosi 600 bodova, pa će biti izazovno za mladog Španca da stigne lidera tabele u narednom periodu.

Medvedev brani titulu u Dubaiju, pa je Đoković tu bezbedan. Sada je jasno i zvanično je potvrđeno – Novak Đoković će igrati u Indijan Velsu i to će mu biti prvi turnir poslije Australijan opena.

Kao što se spekulisalo, sada je i ozvaničeno na njegovom sajtu.

Đoković se vraća u SAD i tamo će napasti Masters titulu, pošto će odmoriti cijeli februar.

Indijan Vels je na programu od 6. do 17. marta.

Novak Đoković “uhvaćen” je dok je iz Australije putovao ka Španiji. Filipinska političarka ugledala je prvog tenisera svijeta na aerodromu i odlučila je da zabilježi taj momenat.

Đoković nije uspio da odbrani titulu na Australijan openu, pošto je u polufinalu izgubio od Janika Sinera, pa je ranije nego što se očekivalo napustio Melburn, prenosi Sportal.