Sačuvao žutu majicu u posljednjoj etapi: Haring pobjednik 60. “Trke kroz Srbiju”

03.09.2020. | 17:09

Biciklista slovačke Dukle Martin Haring pobjednik je 60. “Trke kroz Srbiju” dok je u posljednjoj etapi, koja je vožena danas od Zrenjanina do Novog Sada trijumfovao reprezentativac Srbije Dušan Rajović.

On je u ukupnom poretku bio četvrti.

Haring je uspio da sačuva žutu majicu jer je stigao u grupi vodećih vozača baš kao i njegov jedini konkurent za generalni plasman Haime Kastriljo iz španske Kern farme.

“Ovo je najveća pobjeda u mojoj karijeri u drumskom biciklizmu, jer sam do sada imao mnogo uspjeha u mauntin bajk trkama. Vrlo sam srećan, timske kolege su odradile sjajan posao i vukli me u odlučujućim trenucima. Posljednja etapa bila je jako brza i intenzivna, bila je i velika gužva u samom finišu, ali sam uspio”, rekao je Haring.

Domaće navijače obradovao je Rajović koji je odsprintao Enrikea Sanza iz Kern Farme i biciklistu Mazovje Adriana Benašeka te slavio u trećoj etapi.

“Veliku zahvalnost dugujem timskim kolegama koji su mi napravili sjajnu poziciju za završni sprint. Pobjeda mi mnogo znači, a naravno i cijelom timu. S obzirom da sam završio na četvrtom mjestu u generalnom plasmanu malo mi je krivo što nisam uspio da se popnem na pobedničko postolje u generalnom plasmanu”, rekao je Rajović.

Bijelu majicu namijenjenu najboljem vozaču do 23 godine kući je odnio Roher Adrija Oliveras iz Kern farme, plavu za najboljeg biciklisu u brdskoj vožnji obukao je Jakub Kažmarek iz poljske Mazovje, dok je crvenu koja je namijenjena najboljem sprinteru dobio Juraj Belar iz Dukle.

Nakon “Trke kroz Srbiju” koja je spojila Srbiju i BiH, sutra počinje 14. trka “Beograd – Banjaluka” koja će okupiti oko 100 biciklista iz 20-ak zemalja.