Sablja u ruci i zastava: Ronaldo čestitao dan državnosti Saudijske Arabije VIDEO

23.02.2023. | 10:48

Dolazak Kristijana Ronalda privukao je veliku pažnju javnosti u Saudijskoj Arabiji, kako onim što jedan od najboljih igrača u ovom vijeku čini na terenu, tako i van njega.

Svaki se njegov korak pomno prati, a tamošnji šeici koriste svaku situaciju da Portugalac ispromoviše i njihovu kulturu, pa je tako bio gost na proslavi dana državnosti Saudijske Arabije.

Imao je priliku da osjeti lokalne običaje, u kojima je i sam učestvovao. Ronaldo je obukao tradiocionalnu nošnju, a ogrnut je bio i zastavom Saudijske Arabije oko vrata, prenosi Sportal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Ronaldo je u rukama imao sablju, učestvovao je u tadcionalnom plesu, a nakon svega je zadovoljstvo podijelio sa pratiocima na Instagramu.

“Srećan dan državnosti Saudijske Arabije. Kakvo posebno iskustvo da budem učesnik ove proslave u Al Nasru”, napisao je na Portugalac.

Podsjetimo, Ronaldo je u Al Nasr stigao u januaru kada je potpisao ugovor po kom dobija godišnje 200 miliona evra. Za ovaj klub je do sada odigrao pet utakmica i postigao je isto toliko golova uz dvije asistencije.