Sabalenka nakon osvajanja AO: I dalje svi znaju da sam Bjeloruskinja

28.01.2023. | 18:45

Bjeloruska teniserka Arina Sabalenka osvojila je u Melburnu prvu grend slem titulu, čime je svakako napravila rezultat karijere.

“Ovo je ludo. Presrećna sam. Teško je objasniti osjećanja u ovom trenutku. Ovo je najbolji meč koji sam odigrala. Ona je igrala nevjerovatan tenis i pošteno sam morala da se borim da bih ovo dobila. Mislim da je bio sjajan tenis i zaista sam uživala u ovoj bici”, rekla je Sabalenka.

Sabalenka je poslije polufinala US Opena uspjela konačno da napravi taj završni korak i da se okiti gren slem titulom. Ističe da je razlika što je sada mirnija.

Naučila sam iz tog poraza da moram da budem malo smirenija na terenu i da ne požurujem stvari. Moram da igram svoju igru, budem mirna i verujem u sebe. Mislim da sam tokom ove dvije nedjelje zaista bila veoma mirna i mnogo sam vjerovala u sebe.

Na kraju bilo je pitanje da li joj je bilo čudno što je osvojila titulu kao neutralni sportista, jer je zabranjeno da pored njenog imena bude bilo koja oznaka njene zemlje Bjelorusije. Prvo je rekla da ne razumije pitanje, da bi onda ipak odgovorila.

Mislim da svi i dalje znaju da sam igračica iz Bjelorusije. To je to.