Sa Milosavljevićem po majstoricu: Igokea večeras dočekuje Hapoel Holon

10.01.2023. | 08:44

Košarkaši Igokee večeras u Laktašima od 18.30 časova dočekuju izraelski Hapoel Holon u drugoj utakmici plej-in faze FIBA Lige šampiona.

Izabranici Dragana Bajića pritjerani su uz zid. Nazad nema, ukoliko žele da sačuvaju evropske nade. Ekipa iz Izraela vodi 1-0 u seriji i u slučaju da slavi večeras, izborila bi plasman u narednu rundu takmičenja. Domaćinima dakle igra samo pobjeda koju čekaju skoro mjesec dana računajući i ABA ligu. Zanimljivo, posljednji put Igokea je slavila upravo u Ligi šampiona na svom terenu protiv češkog Nimbruka. Dragan Bajić ističe da on i njegovi igrači žele konačno da prekinu niz od pet uzastopnih poraza.- Nekih 25 minuta u prvom meču bili smo konkurentni. Poslije je došlo do pada koncentracije. Moram istaći da nismo imali dobar povratak u odbranu u tom susretu i dobijali smo lagane poene. Problem je bio i njihov ofanzivni skok. Imaju tri, četiri igrača koji su stalno na skoku u napadu, a mi nismo bili fokusirani na to. Nadam se boljoj reakciji mog tima. Hapoel je favorit, ali nadam se da ćemo u oba pravca odigrati bolje, pa ćemo vidjeti za šta će to biti dovoljno. Međutim, ako nam se ukaže šansa znaćemo je iskoristiti – rekao je Bajić.

Šef struke Aleksandrovčana žali i zbog izostanka Koste Kondića koji će duže vrijeme biti van terena zbog povrede. Ono što svakako raduje iskusnog stručnjaka je činjenica da će na raspolaganju imati posljednje pojačanje Dragana Milosavljevića, koji bi večeras trebalo da debituje u dresu “igosa”.

– Kosta sigurno neće igrati, a pod znakom pitanja je i Haris Delalić. Negdje je i bilo za očekivati da će doći do takvih situacija, gledajući ovaj zgusnut raspored, odnosno veliki broj utakmica koje igramo. Imamo jako malo vremena i za oporavak i pripremu za neki naredni meč i to nam stvara problem, te je normalno da dođe do povreda za neki naredni meč. Šta je tu je, tu su Gagi Milosavljević, Nenad Nerandžić sa kojima ćemo dobiti na širini svojim iskustvom, odnosno kvalitetom. Trebaće i njima vremena za adaptaciju, ali se nadam da će ona biti brza. Takođe se nadam da ćemo, samo Bože zdravlja, bilježiti bolje rezultate – optimistično je zaključio Bajić.

Ukoliko Igokea slavi večeras, treća utakmica igrala bi se u srijedu, 18. januara u Izraelu.

Đorđević: Vrijeme za popravni

Iako u teškoj situaciji, optimizma ne manjka među igračima Igokee. Centar Stefan Đorđević vjeruje u izjednačenje u seriji.

– Čeka nas revanš protiv izuzetno kvalitetnog protivnika od kojeg smo tamo izgubili zbog naših grešaka i pada koncentracije. Pokušaćemo da to popravimo i da prekinemo niz poraza koje smo vezali u posljednjem periodu – rekao je Đorđević.