Sa +79 u finale: Crvena zvezda pregazila „Moraču“ kao plitak potok

23.05.2023. | 22:05

Košarkaši Crvena zvezde i u drugom polufinalnom meču deklasirali su Budućnost sa 97:56, te se plasirali u finale ABA lige.

Aktuelni šampion lakše je nego što je bilo ko mogao da očekuje riješio stvari kako u Beogradu, tako i u „Morači“, te pokazao da je u ovom trenutku daleko kvalitetniji tim.

Osim početka u kojem je Budućnost imala prednost, sve je pripalo momcima Duška Ivanovića. Tim je pokrenuo fenomenalni Luka Mitrović, a kada je počelo da „sipa“ nije prestalo do kraja.

Za razliku od nekih ranijih utakmica Zvezda se nije previše oslanjala na šut iza linije za tri poena, iz prostog razloga što je vrlo lako pronalazila put do koša očajnih Podgoričana. Kola domaćih nizbrdo su krenula u drugoj četvrtini, a Petar Mijović nije mogao da ih zaustavi, prenosi Srpskainfo.

Na kraju je Zvezda u dva meča slavila sa pomalo nadrealnih +79, te sada mirno može da čeka seriju Partizan – Cedevita Olimpija koja počinje u nedjelju, 28. maja.

Najefikasniji u Zvezdi večeras je bio Mitrović sa 17 poena za nešto više od 11 minuta na terenu uz samo dva promašaja iz igre, a sliejdili su ga Nemanja Nedović sa 13, te Hasan Martin i Filip Petrušev po 12.

Budućnost je „predvodio“ Igor Drobnjak sa 11 poena.