Runi o pritisku na početku karijere: Zaključavao sam se i samo pio

06.02.2022. | 13:28

Legendarni engleski fudbaler sada menadžer Derbija Vejn Runi govorio je o pritisku sa kojim se suočavao na početku karijere, a otkrio je bilo dana kada bi se zaključavao i samo pio.

Runi je u Premijer ligi debitovao sa 16 godina u dresu Evertona, za reprezentaciju Engleske golove je već davao sa 17, dok je het-trikom u Ligi šampiona obilježio početak karijere u Mančester junajtedu, pišu Nezavisne.

“Nisam bio spreman za to. Nikada nisam ni razmišljao šta sve donosi život profesionalnog fudbalera. Tokom prvih godina u Junajtedu, vjerovatno do rođenja mog prvog sina, sam se zaključavao, nisam izlazio. Bilo je perioda kada bismo dobili nekoliko slobodnih dana, a ja bih se zaključao i samo pio. Ljudi su možda znali da volim da pijem, ali nisu znali šta se dešava u mojoj glavi. Osjećao sam ogroman pritisak kao igrač reprezentacije, Junajteda, a u novinama su objavljivane neke stvari o mom privatnom životu. U kraju u kojem sam odrastao, nikada ne pričate ni sa kim, već samo pronađete rješenje za sebe”, rekao je Runi.