Rune brži od Zvereva! “Otimačina” oko bivšeg trenera Novaka Đokovića

24.11.2023. | 11:25

Holger Rune je angažovao Borisa Bekera bukvalno tri nedjelje prije kraja sezone i odmah postigao uspjeh. Danac je poslije višemesečnog mučenja i ispadanja u prvim kolima, pod rukovodstvom Nijemca odigrao tri dobra turnira i vratio vjeru u sebe.

Međutim, da nije bio tako brz u odlučivanju, možda sada ne bi uživao u Bekerovoj pomoći.

“I ja sam razmišljao da angažujem Borisa za trenera”, otkriva Aleksander Zverev da ga je Rune prestigao. Sedmi teniser svijeta ima visoko mišljenje o svom zemljaku, čovjeku koji je vimbldonskim trijumfima u osamdesetim probudio interesovanje za ovu igru u Nemačkoj:

“Boris je odličan teniski ekspert, on razumije tenis, zna šta znači biti na vrhu, zna kako doći tamo. Uvjeren sam da može mnogo da pomogne Holgeru”, ističe Zverev.

Na pitanje da li još razmišlja o Bekerovom angažmanu, Saša kaže: “Sada sam zakasnio i ne znam kada ću imati sličnu priliku. Ne vjerujem da je to moguće u bližoj budućnosti. Zauzet je, zato nije moguće”.

Zverev kaže da njemu ne smeta što je Beker prošle godine proveo osam mjeseci u zatvoru zbog prevare.

“To nema nikakve veze sa sportom. Sa sportske tačke gledanja, on je jedan od najvećih eksperata u tenisu”, rekao je.

Inače, Zverev je bez trenera otkako se prije nekoliko mjeseci rastao sa Špancem Serhijem Brugerom. Prije toga je radio sa Huanom Karlosom Fererom i Ivanom Lendlom, ali ni on ni njegovi treneri nisu bili zadovoljni.

U ovom trenutku njegovo treniranje je porodični posao. glavni trener mu je otac i imenjak, bivši reprezentativac Sovjetskog Saveza, čiji je najbolji rejting bio na 175. mjestu. Pomaže mu stariji sin 36-godišnji Miša, koji je bio 15. na svijetu prije šest godina, a više ne igra.

S druge strane, Rune se prijavio za seriju 500 u Roterdamu u februaru, a Beker je na društvenim mrežama otkrio da sastavlja stručni štab za Holgera kako bi njegov kvalitet došao do izražaja.

Oznake: Beker, Trener, Zverev