Rume ima (ne)moguću želju: Titula u Melburnu u finalu protiv Đokovića

30.11.2023. | 10:05

Da li Danac zna da to nije uspelo nikome, a pokušaja je bilo deset?

Uskoro će Djeda Mraz da počne da ispunjava želje, a Holger Rune već ima jednu pripremljenu. Sa obzirom da je Danac, do njega će čuveni bradonja u saonicama brzo stići, ali da li će mu ispuniti želju – to je mnogo komplikovanije.

“U 2024. bih volio da postignem odlične rezultate na betonu. Do sada mi je dobro išlo na šljaci, travi i u dvoranama, vrijeme je i za tvrde podloge napolju“, odgovorio je osmi teniser svijeta na pitanje šta bi za njega bila najveća pobjeda u narednoj sezoni.

“Zato bi moj izbor bio da savladam Novaka Đokovića u finalu Australijskog opena”, kaže.

Nikada ne krije koliko poštuje najboljeg tenisera svih vremena: “Sve što je do sada rekao o meni, prihvatam kao veliki kompliment. Novak je postigao sve o čemu sanjamo”, ističe.

U svojoj želji Rune će imati i pomoć Borisa Bekera, bivšeg Đokovićevog trenera, sa kojim radi već oko mesec dana.

“Za mene je mnogo važno da imam uz sebe nekoga ko ima veliko igračko iskustvo. Svaki put kada smo na treningu, naučim nešto novo. Kada god me nešto interesuje, pitam ga i dobijem odličan odgovor”, navodi.

Rune sada ima 20 godina, a Beker je u tom dobu imao već dvije vimbldonske titule.

“Dijeliti vrijeme sa nekim ko je tako mlad bio među najboljima na svijetu, zaista je fantastično. Mnogo mi znači kada me neko takav razumije. Ne može to mnogo ljudi”, napominje.

Od Nijemca mnogo očekuje.

“U svakoj godini sam do sada prolazio kroz teške trenutke i očekujem od njega da mi pomogne u tome. Od njega će zavisiti da li da uzmem odmor, da li da pojačam treninge, da li da ih smanjim. Moram i da naučim da budem psihološki još jači”, dodaje.

Uvjeren je da ima jednu važnu sličnost sa Borisom.

“Odlično se osećam na najvećim scenama. Ambijent je neverovatan. Možda zato što sam veoma strastveno vezan za tenis još bolje se osjećam kada su na tribinama ljudi koji osjećaju istu strast. To mi donosi nešto ekstra”, ističe.