Rukometni klub Borac predstavio četiri pojačanja

05.08.2019. | 15:24

Rukometni klub Borac predstavio je danas četiri pojačanja za predstojeću takmičarsku sezonu. Predstavnicima medija obratili su se pivot Nemanja Vučićević, desni bekovi Giljerme Linjareš se Souza i Nikola Jeremić i lijevi bek Vukašin Rakocija.

Vučićević je rođen 20. januara 1992. godine u Čačku, igra na poziciji kružnog napadača, a u klub iz Gospodske ulice dolazi iz redova novosadske Vojvodine, sa kojom je u prošloj sezoni nastupao u SEHA ligi i Kupu EHF. Ranije je nosio dres Mladosti iz rodnog grada, Jugovića iz Kaća, mađarskog Vacija i turskog Gectepea, iz kojeg je prešao među novosadske crveno-bijele. Vučićević je, recimo i to, bio dio reprezentacije Srbije do 21 godine na Svjetskom prvenstvu održanom 2013 godine u BiH, a ”orlovi” su svoje mečeve grupne faze igrali u dvorani ”Borik”.

Giljerme Linjareš de Souza (1998.) je u dosadašnjoj karijeri nastupao za brazilske klubove SG Handebol i Taubaté, a u Borac je došao iz redova španske ekipe Club Cisne Balonmano de Pontevedra, koji se takmiči u tamošnjem drugoligaškom rangu. Nedavno je sa reprezentacijom Brazila igrao na Svjetskom prvenstvu za igrače do 21 godine koje je održano u Španiji.

Jeremić je rođen 25. avgusta 2000. godine u Doboju, odakle se kao kapiten mlađih selekcija Sloge preselio u Srbiju, gdje je nastupao za Jugović i Vojvodinu.

Posljednji koji je ovog ljeta stigao među crveno-plave jeste Vukašin Rakocija, rođen 26. aprila 1996. godine, a u Borac dolazi iz redova španskog Granoljersa, za koji je nastupao prethodne dvije sezone sa kojim je u sezoni 2017-18 igrao u četvrtfinalu EHF kupa, a prošle sezone igrao u grupnoj fazi. Prije španskog kluba, nastupao je za Spartak Vojput iz Subotice.

Izjave igrača

Nemanja Vučićević: Tokom deset dana koliko sam u Banjaluci, stekao sam utisak da ovu ekipu Borca krase polet i mladost, pa ću kao jedan od iskusnijih prenijeti sve ono što sam naučio kroz karijeru. Sebi smo kao cilj zacrtali duplu krunu, svi se bavimo sportom da bismo pobjeđivali, čak i kad igrate basket na ulici, želite pobjedu. Smatram da ovaj tim Borca ima pobjednički mentalitet, u Banjaluci se i priznaju samo trijumfi, što, naravno, i ovi trofeji u prostorijama kluba dokazuju.

Giljerme Linjareš de Souza: Srećan sam i zadovoljan što sam u Banjaluci. Zadovoljan sam stručnim štabom, upravom i saigračima. Daću maksimum svojih mogućnosti kako bih pomogao klubu, a očekujem da i oni pomognu meni.

Nikola Jeremić: Raduje me što ću nositi dres Borca u naredne dvije sezone. Sviđa mi se ekipa, mlada je, imamo mnogo prostora za razvoj i napredak i vjerujem da ćemo na kraju izboriti rezultat kojem se nadamo.

Vukašin Rakocija: U Borac sam došao da pomognem da vrati staru slavu. Zadovoljan sam saigračima i trenerima, u klubu vlada porodična atmosfera.

 

Izvor:(borac-sport.com)