Rukometašima Borca bod u Visokom i jesenja titula!

19.12.2019. | 15:56

Rukometaši Borca remizirali su sinoć u Visokom sa ekipom Bosne rezultatom 24:24 u posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone, te u nastavak takmičenja ulaze kao jesenji prvaci, uz bod više od drugoplasirane Gračanice, koja je sinoć pred domaćom publikom rezultatom 29:25 savladala tuzlansku Slobodu.

Finiš utakmice u dvorani ”Mladost” u Visokom bio je izuzetno zanimljiv. Nakon prvih trideset minuta, domaći su bili u prednosti od šest golova (17:11), ali je Borac uspio to da anulira te šest sekundi prije kraja, pri rezultatu 24:24, krene u napad po pobjedu.

Nakon tajm-auta, ”crveno-plavi” su krenuli u atak ka golu Visočaka, Daničić je krenuo naprijed, ali ga na centru prvo faulirao Muhamed Toromanović, a potom i Luka Karanović.

Sudije su dosudile prekršaj i isključile Karanovića, ali su ocijenile da nije bilo direktne opasnosti po gol Bosne, što bi značilo da moraju da dosude sedmerac za Borac, pa je meč završen 24:24 uz burne proteste gostiju zbog nedosuđenog sedmerca.

U našem timu najefikasniji su bili Vukašin Rakocija i Milan Dakić sa pet golova, dok je na drugoj strani Luka Karanović postigao sedam.

Dodajmo da polusezona za Borčeve igrače još uvijek nije gotova, s obzirom da ih u subotu i nedjelju očekuje 4. ”Svesrpski kup”, koji će biti održan na Palama.

Sva tri prethodna Svesrpska kupa pripala su rukometašima Vojvodine iz Novog Sada: 2014. godine u Tesliću, 2016. godine u Novom Sadu i 2017. godine u Banjaluci.

 

Izvor:(borac-sport.com)