Rukometašice Srbije poražene na startu Svjetskog prvenstva

01.12.2023. | 22:13

Rukometašice Srbije poslije hrabre i izuzetno dobre igre, poražene su od vicešampiona Evrope i jednog od domaćina Svjetskog prvenstva, selekcije Danske sa 25:21 (10:12). U drugom meču grupe, Rumunija je deklasirala Čile sa 44:19 (25:6).

Najefikasnije u sastavu Srbije bile su Jovana Jovović, Sara Radosavljević i Marija Laništanin sa po pet golova, odnosno Anđela Janušević sa tri gola, Marija Čolić je imala devet odbrana. Prevagu na tasu Danske, donijele su Kristina Jorgensen i Ema Fris sa po pet, Trine Jensen i Sara Iversen sa po tri gola.

Izabranice Uroša Bregara hrabro su počele meč protiv Danske, odmah su povele sa 3:0. Danska je na krilima navijača uspjela da stigne do izjednačenja – 9:9, ali je na kraju prvog poluvremena Srbija vodila sa 12:10. Jovana Jovović je postigla četiri gola, Sanja Radosavljević tri, a Marija Čolić je imala šest odbrana.

U nastavku meča, Danska je brzo stigla do 12:12 i 14:14, ali je Srbija ponovo pobjegla na 16:14, 18:16, 19:17…ali je na deset minuta prije kraja na semaforu pisalo 19:19.

Uslijedio je rat nerava, Srbija je održavala meč u egalu, iako je u jednom momentu imala dve rukometašice manje na parketu. Danska je prvi put povela u režiji Kristine Jorgensen u 24. minutu – 21:20. Marija Čolić je skinula dva zicera, ali nije i treći. Trine Jensen je pogodila za 22:20. Marija Laništanin je smanjila na 21:22, ali je Sara Iversen pogodila za 23:21. Srbija je ostala i sa rukometašicom manje do kraja meča. Srbija nije iskoristila napad i sve je bilo gotovo…

Srbiju sada očekuju dueli sa Rumunijom i Čileom, a primarni cilj je osvajanje jednog od tri mjesta u grupi, koja vode u drugu fazu takmičenja.

Grupa u kojoj se nalazi Srbija u drugoj fazi ukršta sa grupom u kojoj su Njemačka, Poljska, Japan i Iran.

Za veliko iznenađenje pobrinula se ekipa Senegala koja je odigrala neriješeno sa selekcijom Hrvatske – 22:22 (9:11). Podsjećanja radi, grupa u kojoj se nalaze Švedska, Hrvatska, Senegal i Kina, u drugoj fazi ukršta sa grupom u kojoj su Crna Gora, Mađarska, Paragvaj i Kamerun.