Rukometašice Srbije “nokautirale” Island i plasirale se na Evropsko prvenstvo

23.04.2022. | 19:43

Rukometašice Srbije pobijedile su Islanđanke sa 28:22 i plasirale se na Evropsko prvenstvo u Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori. Šampionat je na programu od 4. do 20. novembra ove godine.

U sjajnoj atmosferi u dvorani u Zrenjaninu, izabranice selektora Uroša Bregara ne samo da su se revanširale Islanđankama za poraz u prvom dijelu kvalifikacija, već su ključnom pobjedom obezbijedile drugo mjesto na tabeli, iza Švedske, a time i plasman na šampionat “starog kontinenta”.

Uz čak 13 odbrana sjajne Jovane Risović, naše rukometašice su od početka imale inicijativu, a dobivši prvo poluvreme sa 19:15 napravile su idealan uvod za ono što je uslijedilo.

Gošće su pokušale da se “vrate u život”, ali im je vrlo brzo stavljeno do znanja kome će pripasti pobjeda jer su u napadu briljirale i Jovana Stoiljković (sedam golova iz osam šuteva), ali i njene saigračice, poput četvorostrukih strijelaca, Sanje Radosavljević i Marije Petrović, te Tamare Radojević i Nataše Lovrić koje su po tri puta zatresle mrežu suparnica.

Kod Islanđanki su po četiri puta golove dali Rut Jonsdotir, Sandra Erlingsdotir i Steinun Bojrnsdotir.

Žrijeb za Evropsko prvenstvo u konkurenciji rukometašica biće obavljen 28. aprila u Ljubljani.