Rukometašice Srbije ispale sa Svjetskog prvenstva!

09.12.2023. | 19:47

Selekcija Srbije je i zvanično ispala sa Svjetskog prvenstva poslije poraza od Njemačke.

Srbija je odigrala hrabrih 40 minuta, a onda potpuno nestala sa terena! Na kraju je u drugom meču druge grupne faze Njemačka bila bolja od srpskog tima 31:21 (14:13), iako je meč bio u egalu do polovine drugog poluvremena.

Na početku meča timovi su se smjenjivali u vođstvu da bi pred kraj prvog poluvremena uspjela Njemačka da se odvoji na 13:10. Ipak golom Dunje Radević uz zvuk sirene Srbija je uspjela da ode na odmor sa golom minusa. Problemi su počeli kada srpski tim nije postigao gol u prvih pet minuta nastavka, a onda se Emilija Lazić povrijedila i morale su saigračice da je iznesu sa terena. A onda je u 39. minutu nakon isključenja za Srbiju izvedena nepravilna izmena i dva minuta su “orlice” igrale sa dvije igračice manje.

Krenula je velika serija Njemica, od 16:16 za nekoliko minuta vodila je Njemačka sa 22:16 i od toga se srpski do kraja nije oporavio. Ostala je Srbija jedini tim bez bodova u ovoj grupi, a imaće srpske djevojke u ponedjeljak protiv Japana šansu da ostvare prve bodove u drugoj fazi. Sa druge strane Njemačka je pobjedom obezbijedila prolazak u četvrfinale, prenosi “Mondo”.

U srpskom timu na kraju je najefikasnija bila Jovana Jovović sa šest golova, a Bojičiž, Laništanin, Radević, Radosavljević, Veličković i Vukajlović su postigle po dva gola.