Rukometašice Borca spremne: Sve jače za evropske izazove

04.08.2023. | 09:02

Rukometašice Borca od utorka se pripremaju za start nove sezone. Evropski izazovi plus domaći frontovi predstavljaće veliki izazov za mladu četu Nikole Bijelića.

“Crveno-plave” su u odnosu na prošlu sezonu jače za pivotmena Emu Majkić, koja je u klub došla iz Knežopoljke, dok su prvom timu iz druge ekipe priključene Lara Bijelić, Sandra Đurašinović i Anđela Todić. Redove višestrukog šampiona BiH napustile su Božana Ćutković, Duška Tintor, Ružica Šikić, Dragana Vukosavljević i Jovana Kodžoman. Prvi operativac Borca Darko Savić ima dosta posla ovih dana. Intenzivno radi na dovođenju još pojačanja.

Za “Glas Srpske” otkrio je da sprema jedno veliko iznenađenje.

,,Na najboljem smo putu da dovedemo igračicu sa kojom ćemo biti 50 odsto jači u odnosu na prethodnu sezonu. Biće to prava bomba prelaznog roka. I te kako ćemo biti konkurentni za sve trofeje u BiH, a u Evropi želimo ponovo da se predstavimo u lijepom svjetlu i da Banjaluci i Republici Srpskoj poklonimo još jedan istinski spektakl”, naglasio je Savić.

Trener Nikola Bijelić u razgovoru za “Glas Srpske” ističe da je zadovoljan radom ekipe, odnosno da je cilj Banjalučanki i u narednoj sezoni borba za vrh tabele i plasman u evropske kupove.

,,Postepeno djevojke uvodimo u ono što nas očekuje u narednom periodu. Ujutro rade sa novim kondicionim trenerom Goranom Panićem, dok uveče radimo s loptom. Tempo ćemo postepeno pojačavati. Sredinom, odnosno krajem mjeseca trebalo bi da u Banjaluci odigramo dvije utakmice protiv Crvene zvezde. Bićemo spremni za septembar, kada nas sredinom tog mjeseca očekuje start Premijer lige, a nakon toga i dvomeč protiv slovačke Juvente u drugom kolu EHF Evropskog kupa”, -rekao je Bijelić.

Atmosfera među djevojkama je odlična. Jedna od najiskusnijih Jovana Novaković smatra da će ona i njene saigračice biti spremne za sve izazove.

,,Vrijedno radimo, znate i sami nije ovo period priprema koji je najdraži sportistima, ali znamo za šta se spremamo i kakve obaveze nas očekuju. Dosta je mladih djevojaka na pripremama i moram ih pohvaliti, stvarno bez riječi ispunjavaju sve ono što se pred njih postavi. Navikle smo na trofeje, nadam se da ćemo i ove godine biti konkurentne i napasti sve pehare pa ćemo vidjeti kako će na kraju sve završti”,  istakla je Novakovićeva.

Bijelić: Litvanija pozitivno iskustvo

Ženska juniorska rukometna reprezentacija BiH pod vođstvom Nikole Bijelića osvojila je šesto mjesto na Evropskom prvenstvu B divizije u Litvaniji. Mladi stručnjak smatra da je to dobar rezultat, s obzirom na sve okolnosti.

,,Jedno sasvim pozitivno iskustvo. Mislim da smo napravili korektan rezultat, jer smo poslije svega pet treninga otišli tamo. Ostvarili smo dvije pobjede i doživjeli tri poraza, tako da to ne možemo nazvati neuspjehom, ali sigurno da ova ekipa, uz malo više rada može bolje”,  konstatovao je Bijelić.