Rukometašice Borca gostuju u Ljubuškom

12.12.2020. | 09:05

Rukometašice Borca u derbi utakmici 10. kola Premijerlige BiH gostuju kod Izviđača u Ljubuškom, a ova utakmica igra se od 14 časova.

Rukometašice banjalučkog Borca u potpunosti su opravdale ono što su i najavljile pred početak sezone. Banjalučanke se trenutno nalaze u uskom krugu favorita za šampionsku titulu, a jednu od najtežih prepreka imaće već ovog vikenda u Ljubuškom.

Trenutno su drugoplasirani tim, sa samo bodom zaostatka za vodećom Krivajom koja ima i utakmicu manje dok je Izviđač treno peti na tabeli. Ipak tim iz Ljubuškog na domaćem terenu uvijek važi za favorita bez obzira na to ko mu je protivnik, kaže rukometašica Borca Isidora Kršić: -Prije svega moram da kažem da smo mi naporno radile da uopšte budemo u ovoj poziciji da razmišljamo o vrhu i da se borimo za sam vrh. Iako smo imali dosta problema sa povredama, bolešću igračica i prehladama mislim da smo se konsolidovali i sigurna sam da ćemo u Ljubuškom učiniti sve da ostanemo u samom vrhu. Ova utakmica je jako bitna jer igramo protiv tima koji je dugo na okupu i koji svakako važi za favorita. Međutim, mi imamo dobar raspored, u drugom delu prvenstva svi konkurentni nam dolaze u goste i mislim da je ovo jedna od ključnih utakmica u borbi za titulu – rekla je rukometašica Borca Isidora Kršić koja je dodala da je atmosfera u ekipi odlična:-Atmosfera je sjajna iako smi imali dosta roblema. Ostali smo bez Božane Ćutković jedne od najboljih igračica zbog obaveza na fakultetu ali smo uspele da, koliko toliko nadomestimo njen odlazak. U svakom slučaju veoma smo motivisane i željne dokazivanja – zaključila je Ćutković.

Direkttor Borca Darko Savić veliki je optimista pred ovaj duel ali ipak, ulogu favorita prepušta izuzento kvalitetnoj ekipi Izviđača.

– Imaju dobar tim, Izviđač je uvijek neugodan protivnik, naš cilj je pobjeda u ovom meču. Imali smo prethodnih mjesec dana, dosta problema sa povredama, sa virusom, što sa je onemogućilo da imamo redovne treninge . Nadamo se da će za ovu utakmicu ekipa biti kompletna. Ulogu favorita u povom susreta prepuštamo ekipi Izviđača, domaći teren. Prošle sezone izgubili smo dvije utakmice. U međuvremenu je u Izviđaču došlo do smjene trenrera , klub je napustio Ivan Lovrić, a na njegovo mjesto je zauzela je Josipa Tomić. Pobjeda u ovom susretu bi potvrdila naše ambicije na šampionsku titulu, približila nas korak bliže, jer u proljetnom dijelu prvenstva svi naši direlktni konkitrenti dolaze u Banjaluku – rekao je Savić, navodi “SrpskaInfo”.