Rukometaši Srbije večeras igraju odlučujući meč na Svjetskom prvenstvu

17.01.2019. | 11:19

Rukometaši Srbije večeras od 18 časova igraju odlučujući meč na Svjetskom prvenstvu, protiv domaćina Njemačke.

Duel sa Nijemcima će biti posljednji u grupnoj fazi, a “Orlovima” je potrebna pobjeda nad domaćinom, ali i trijumfi Koreje protiv Brazila, te Francuske nad Rusijom.

Selektor rukometaša Srbije Nenad Peruničić izjavio je da će ekipa maksimalno jako pristupiti meču protiv Njemačke.

“Došli smo da odigramo ceo turnir, da li to bio glavni ili utešni krug. Očekivanja su da uvek damo sve od sebe, pogotovo u situaciji gde smo dosta “načeti”, tako da neko drugi pruži veći doprinos nego što je dao do sada. Dobili su igrači slobodan dan posle Koreje, ali sam im rekao da to nije nagrada već rezultat ogromne potrošnje i davanja na terenu. To je naš sport, mora da boli. Gledamo napred. Ovo su lekcije, nije razočaranje”, rekao je Peruničić.

On je prokomentarisao i igru njemačkih reprezentativca u remiju protiv Francuske i tome od čega ne želi da odstupa.

“To su vrhunske ekipe, kompletne u svakom smislu. Razlika je u tome što su Nemci euforični, imaju ogromnu energiju, a Francuzi stabilni i staloženi. Njemce krasi agresivnost, odbrana, puno trčanja, što se negde i uvodilo kroz Bundesligu, moderni rukomet, brzi centar i sve to. Biće zahtevno na fizičkom planu, ali svesni smo da smo taj sadašnji (moderni) rukomet maksimalno koristili, to je moj način razmišljanja, tranzicija, brz centar, od toga neću odstupiti. Te kalkulacije da se prištedimo, to ne postoji, idemo punom snagom, kako se god završilo na kraju”, istakao je Peruničić.

Utakmica 5. kola A grupe između Njemačke i Srbije igra se u četvrtak od 18 časova u Berlinu.

 

Izvor:(B92)