Rukometaši Srbije porazom završili učešće na Evropskom prvenstvu

17.01.2022. | 22:10

Muška rukometna reprezentacija Srbije eliminisana je sa Evropskog prvenstva u Segedinu.

U 3. kolu grupe C “orlovi” su poraženi od selekcije Francuske rezultatom 29:25 (16:7) i tako završili učešće na kontinentalnom šampionatu.

Iz ove grupe dalje idu Francuska, sa maksimalnim učinkom, i Hrvatska koja u drugu fazu neće prenijeti nijedan bod.

Srbija nije iskoristila samopouzdanje sa kojim je ušla u turnir, a stečeno nakon trijumfa nad Ukrajinom.

Jasno je svima bilo da je finale bilo protiv Hrvatske i ono je izgubljeno, ali je u meču protiv Francuske očekivalo da Srbija makar pruži veći otpor, približan onom iz kvalifikacija kada su ostvareni pobjeda i remi.

To je izostalo. Osim tri minuta dobre igre na početku i tri odbrane Vladimira Cupare, odnosno, dva vezana gola Bogdana Radivojevića za 3:3, sve ostalo je bilo za zaborav.

Kola su krenula nizbrdo kada je Vensan Žerar počeo da brani i moguće i nemoguće udarce, pa je očas posla već u prvom poluvremenu stigao do dvocifrenog broja odbrana.

To je toliko uticalo na psihu srpskih igrača da su promašivali i čiste zicere u nizu, pa su vezali skoro 13 minuta bez postignutog gola.

Epilog je bilo 11 golova razlike za Francusku i potpuno riješen meč u njegovoj ranoj fazi.

Na poluvremenu je rezultat glasio 16:7, a ta razlika, uz manja ili veća osciliranj održala se do kraja utakmice.

“Trikolori” su, kao olimpijski šampioni, do kraja su vrlo iskusno i rutinski odradili posao, najavivši najviše domete i na ovom takmičenju.

Nisu bez srca završili šampionat srpski igrači, pošto su utakmicu završili sa šest vezanih golova i razliku spustili na samo četiri gola razlike.

Dovoljno za častan oproštaj od kontinentalnog prvenstva.