Rukometaši Srbije idu na EP, Zelenović u finišu srušio Švajcarce!

16.06.2019. | 22:01

Rukometaši Srbije plasirali su se na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

U susretu posljednjeg šestog kola grupe 2, “orlovi” su u Novom Sadu poslije velike drame pobijedili nacionalni tim Švajcarske sa 32:31 (19:17) što je bilo dovoljno za plasman na završni turnir.

Tako će naša reprezentacija igrati na turniru kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe poslije kvalifikacionog dijela takmičenja, pošto je poznato da je turnir proširen na 24 učesnika.

Uoči ovog susreta, digitron se prosto usijao. Srbiji je da bi obezbijedila drugo mjesto u grupi i prošla dalje pored prvoplasirane Hrvatske trebala pobjeda od 6 golova razlike, a svaka druga pobjeda je značila ulazak u krug sa ostalim trećeplasiranim selekcijama.

Ispostavilo se da su izabranicima selektora Nenada Peruničića ostali rezultati išli na ruku pa će naš tim u januaru naredne godine igrati na završnom turniru.

Meč je bio vrlo kvalitetan i naš tim je tek na isteku 20. minuta uspio da izjednači na 13:13, a na poluvreme se otišlo prednošću Srbije od dva gola, 19:17.

Odbranama golmana Ivaniševića, te golovima Crnoglavca i Radivojevića, “orlovi” su stekli i tri gola prednosti (23:20), da bi potom stigli i doi pet golova viška.

Međutim, Švajcarci su odigrali snažno u finišu, poslije serije od 5:0 stigli do izjednačenja, pa čak i do vođstva od 31:30 na tri minuta prije kraja.

Ipak, u finišu prepunom drame, u posljednji minut se ušlo pri rezultatu 31:31. Tada je Nemanja Zelenović na 21sekundi prije kraja postigao zlata vrijedan gol, potom se naš tim odbranio i stigao do trijumfa i plasmana na šampionat kontinenta.

Završni turnir odigraće se od 10. do 26. januara 2020. godine, a tri zemlje su domaćini, Austrija, Norveška i Švedska.

 

Izvor:(B92)