Rukometaši Leotara savladali Borac i osvojili Kup Republike Srpske

10.09.2023. | 19:40

Rukometaši Leotara osvajači su Kupa Republike Srpske pošto su u finalu savladali Borac m:tel 30:26 (14:12).

Nakon što su u prethodna četiri finala ostajali bez trofeja, ovog puta su Trebinjci konačno prigrabili pobjednički pehar. Sve vrijeme su bili u vođstvu, osim sa početka kada je Borac m:tel poveo sa 1:0. Јunak trijumfa bio je golman Miloš Knežević sa 12 odbrana, dok su sjajni bili Marko Parežanin sa devet i Vladimir Stanković sa osam golova. Kod Banjalučana po sedam pogodaka dali su Vladan Đurđević i Andrej Klimavec.

Trebinjci su osim pehara i zlatnih medalja dobili novčani ček od 3.000, a Banjalučani 2.000 maraka. Sve nagrade obezbijedio je Rukometni savez Republike Srpske sa predsjednikom Marinkom Umičevićem na čelu.

Za najboljeg igrača izabran je Vladimir Stanković (Leotar), njegov saigrač Miloš Knežević je najuspešniji golman, dok je najbolji strijelac Andrej Klimavec iz Borca m:tel.

Pobjedniku je među prvima čestitao predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević koji je istovremeno pohvalio sve u RK Višegrad, prije svih predsjednika Čedu Guzinu i Nedeljka Perišića kao i načelnika opštine Višegrad Mladena Đurevića na sjajnoj organizaciji finalnog turnira.

Dodajmo još da će Leotar i Borac m:tel predstavljati Republiku Srpsku na predstojećem Svesrpskom kupu koji će se krajem decembra odigrati u Loznici.

Oznake: Borac, Kup RS, RK Leotar