Rukometaši Borca žele pune tribine: Podijelili ulaznice mladim rukometašima

11.05.2023. | 16:27

Rukometaši Borca u subotu se opraštaju od svoje publike utakmicom protiv ekipe Slobode, a nadaju se da će publika doći u velikom broju kako bi se jedni drugima zahvalili za sve urađeno tokom sezone.

Kako bi se na tribinama pojavio i solidan broj maldih rukometaša, prviotimci crveno-plavih danas su podijelili karte dječacima koji trenutno igraju ligu osnovaca na području najvećeg grada Srpske.

Borac je često u toku sezone održavao ovakve akcije gdje su dijelili ulaznice svojim navijačima, prenosi Srpskainfo.

U ovoj akciji učestvovali su kapiten Miloš Nježić i golman Slađan Subotić.

Rukometaši su izrazili zadovoljstvo i rekli da im je drago što i na ovaj način mogu podstaći mlade da zavole sport koji je proslavio Banjaluku.

“Očekujem jako tešku utakmicu sa Slobodom, iako to tabela ne pokazuje. Tuzlaci imaju veoma dobru ekipu, na svakoj poziciji imaju po dvadobra igrača, koji imaju kvalitet. Nama je jako bitna utakmica jer ako uzmemo bod matematički ćemo osigurati opstanak. Ali Borac uvijek ide na pobjedu, jer kada igramo kod kuće, uvijek se mi pitamo”, poručio je Nježić.

On je takođe pričao o sezoni koja nije bila na nivou na kojem su se nadali.

“Nije bilo onako kako smo se nadali, posebno u odnosu na prošlu godinu u kojoj smo imali dva, tri poraza. Ova sezona je totalna suprotnost, bilo je kako je bilo. Nadam se da ćemo osigurati opstanak i da ćemo se sljedeće sezone vratiti na neki naš pravac, vratiti Borac gdje pripada, a to je vrh tabele”, završio je Nježić.

Jedan od dječaka koji se bavi rukometom Svetozar Milijević koji je dobio karte rekao je da voli ovaj sport i da mu je drago što je imao priliku da se upozna sa prvotimcima. Zahvalio se rukometašima Borca što su došli da ih gledaju, te podvukao da jednog dana želi da postane kao oni.

“Rukomet je predivan sport, jako je intezivan. Puno se trči, bori.Treniram ga tri godine, lijepo nam je, družimo se. Što je najvažnije, uvijek postoji takmičarski duh zbog kojeg toliko i volim ovu igru”,  istakao je Milijević.