Rukometaši Borca u posljednjih 5 minuta slomili otpor Dervente

23.02.2019. | 23:56

Nakon što su uspješno apsolvirali protivnike u osmini finala Challenge kupa i četvrtfinalu Kupa BiH, rukometaši Borca su večeras odigrali prvu utakmicu u okviru proljećnog dijela Premijer lige BiH.

Crveno-plavi su gostovali u Derventi istoimenom domaćinu, kojeg su, nakon iscrpljujuće bitke, savladali rezultatom 26:28, te se učvrstili na trećem mjestu, ali i nastavili potjeru za prvoplasiranom i drugoplasiranom Bosnom i Gračanicom.

Prvo poluvrijeme može da se podijeli na Borčevih dobrih i loših 15 minuta; predvođeni odličnim Milanom Dakićem, naš tim je u 15. minutu stekao plus od četiri gola (3:7), poslije čega je domaćin uspio da se konsoliduje i u ostatku prvog dijela preuzme kontrolu nad utakmicom i rezultatom, postigavši čak 12 golova za 15 minuta igre, a primivši 7, za 15:14 na semaforu pred početak nastavka.

U prvih 15-ak minuta drugog poluvremena izabranici Mirka Mikića dolazili su u par navrata do prednosti od dva gola (15:17, 16:18), ali nije im polazilo za rukom da odmaknu na veće odstojanje upornim domaćinima, koji su u 46. minutu pogotkom Zemunovića stigli do +1 (23:22), a potom, nakon Borčeve greške u napadu, i do napada za prednost od dva gola. Isti nisu iskoristili, Unčanin je odmah potom realizovao sedmerac za 24:24, a neriješeno je bilo u 56. minutu, kada je semafor pokazivao 25:25.

Sljedeći Borčev atak golom je krunisao Srđan Mijatović, da bi nakon neiskorištenog napada Dervenćana poentirao već spomenuti Dakić za 25:27 na nešto više od dva minuta do kraja utakmice. Nakon tajm-auta, Derventa je krenula u napad za smanjenje minusa, ali isti nije urodio plodom, već je Borac iz kontranapada, poslije pogotka Vladana Đurđevića, odmakao na 3 koraka (25:28) 90 sekundi do kraja otklonio sve nedoumice oko konačnog ishoda.

Sljedeće sedmice rukometaši Borca odigraće dvije premijerligaške utakmice, a u obje će biti domaćini. Mikićev tim će u srijedu, 27. februara, u odgođenoj utakmici 14. kola ugostiti Slogu iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, dok će sljedećeg vikenda, u meču redovnog 16. kola, dočekati Goražde.

 

Izvor:(borac-sport.com)