Rukometaši Borca u nedjelju protiv Zrinjskog

15.03.2019. | 15:32

Nakon što su u srijedu izborili nastup u finalu Kupa BiH, rukometaši Borca se vraćaju obavezama u Premijer ligi BiH, u kojoj 9 kola prije kraja ligaškog dijela zauzimaju treće mjesto.

U nedjelju u dvorani Borik, sa početkom u 18 časova, u okviru 18. runde izabranici Mirka Mikića dočekuju mostarski Zrinjski, koji je pozicioniran na sedmo mjesto, posljednje koje nakon 26 mečeva vodi u plej-of.

– Očekuje nas duel sa mladom ali izuzetno talentovanom i kvalitetnom ekipom. Radi se o klubu koji svake godine promoviše 1-2 igrača iz svoje omladinske škole, a posljednji primjer je Filip Vistorop, koji je prešao u Zagreb te bio juniorski reprezentativac Hrvatske. Takođe, Zrinjski je jedna od rijetkih ekipa u BiH koja je u posljednjih godinu-dvije uspjela da nas savlada u Boriku i zato u meč ulazimo maksimalno oprezno. Međutim, igraćemo u najjačem mogućem sastavu u ovom trenutku i nadam se pobjedi – rekao je trener Mirko Mikić na današnjoj konferenciji za novinare.

Najbolji pojedinac u crveno-plavom taboru u kup-utakmici sa visočkom Bosnom bio je Bojan Ljubišić, koji je zaustavio 15 šuteva gostujućih rukometaša, od čega čak 5 sedmeraca.

– Raspored nam je zgusnut, ali ne možemo da kukamo niti imamo pravo na to. Znali smo pred start polusezone šta nas očekuje i dobro smo se spremili za sve izazove. Iako se približava evropski dvomeč sa Bukureštom, za sada još ne razmišljamo o tome, koncentrisani smo samo na utakmicu sa Zrinjskim, gdje vjerujem da ćemo, uz podršku naših navijača kojima se zahvaljujem na sve što rade za nas, doći do pobjede kojom bismo se učvrstili u vrhu premijerligaške tabele – naveo je Ljubišić.

Predstavnicima medija danas se obratio i predsjednik Upravnog odbora Rukometnog kluba Borac Saša Kondić, koji je još jednom izrazio ogorčenje odlukom Ministarstva civilnih poslova BiH da finansijski ne pomogne klubu koji učestvuje u četvrtfinalu jednog evropskog takmičenja, te naveo da će klub o svemu u vezi sa tim upoznati predsjedavajućeg Predsjedništa BiH Milorada Dodika, predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović i premijera Republike Srpske Radovana Viškovića.

Član Upravnog odbora kluba Igor Jovanović rekao je danas prisutnim novinarima da će sponzorski tim Borca uskoro biti još jači, te da će uskoro biti održana promocija novih kompanija koje su odlučile da pomognu rad kluba.

Izvor:(borac-sport.com)