Rukometaši Borca trijumfovali u velikom derbiju

05.12.2020. | 22:14

Poslije sjajne rukometne predstave na parketu ”Borika”, bodovi su pripali – rukometašima Borca!

U derbiju 12. kola Premijer lige BiH, crveno-plavi su večeras odmjerili snage sa Izviđačem, trijumfovali rezultatom 24:23, te otpisali Ljubušake iz trke za jesenju titulu, koju sada vode samo sa dobojskom Slogom.

Uz pokretljivu i angažovanu igru u odbrani u prvih devet minuta, Mikićevi izabranici dozvolili su gostima da postignu samo dva gola, ali kako je vrijeme odmicalo, tako su i ”skauti” bivali sve sigurniji, pa su proradili u napadačkom smislu i do kraja prvog dijela igre postigli još devet golova, za 11:11 pred drugo poluvrijeme.

Prvih desetak minuta nastavka u potpunosti je pripalo gostima, koji su stekli prednost od četiri gola (13:17) i ko zna šta bi se desilo da pri tom rezultatu Slađan Subotić nije ”skinuo zicer” igračima u crnim dresovima…

Ta odbrana dala je krila našim igračima, koji su u narednim minutima, serijom 8:2, došli do prednosti od dva gola (21:19) i činilo se tad da ”lome” rivala, ali bez drame ipak nije moglo.

Gosti su u finišu uspjeli da smanje na 24:23, a poslije odbrane svog čuvara mreže, krenuli, u posljednjem minutu, u napad za remi. Ipak, jedan od igrača u gostujućem sastavu je napravio korake, a Borac je do kraja preostalog vremena uspio da sačuva loptu u rukama i stigne do veoma važne pobjede za nastavak prvenstva, ali i za odličan uvod u evropski dvomeč sa ekipom Bese (12. i 19. decembar).

U ekipi Borca, najefikasniji je sa sedam golova bio Marko Lukić, dok je Nemanja Vučićević u večerašnjoj pobjedi učestvovao sa pet, piše “borac-sport.com“.