Rukometaši Borca sutra gostuju u Velenju

13.02.2021. | 08:42

Prvu utakmicu osmine finala EHF Evropskog kupa rukometaši Borac m:tela odigraće protiv Gorenja iz Velenja u nedjelju od 18 časova.

U taboru Banjalučana vlada umjereni optimizam i nada da nekadašnji prvak Evrope iz ovog dvomeča može izaći kao pobjednik te izboriti plasman u četvrtfinale ovog takmičenja. Ujedno, biće ovo prilika da novi šef stručnog štaba, legendarni rukometaš i trener Veselin Vujović debituje na zvaničnoj takmičarskoj utakmici.

– Za početak, pozitivno je to što smo svi negativni. Šalu na stranu, svi igrači i članovi stručnog štaba su obavili testove na virus korona i dobro je da smo svi negativni. Međutim, loše je to što na put moram da vodim 17 igrača jer Goran Trkulja već sedam dana ima problema sa povredom lakta – istakao je Vujović.

Što se tiče pripreme za dvomeč sa Gorenjem, strateg Banjalučana tvrdi da su njegovi igrači odlično upoznati sa snagom protivnika.

– Odličan su sastav koji je već dugo na okupu. Njihov trener Zoran Jovičić veoma je cenjen u Sloveniji, dok u ekipi prednjače srednji bek Aleks Kavčič i pivot Miha Kavčič. Uz njih, tu su levo krilo Tilen Sokolič i reprezentativac BiH Ibrahim Haseljić. Dosta ih poznajem još iz vremena dok sam bio selektor reprezentacije Slovenije. Uz to, imali smo priliku da odgledamo i dobro analiziramo nekoliko njihovih poslednjih utakmica. Karakteristika im je da ne prave mnogo grešaka i protiv njih jednostavno morate biti na vrhunskom nivou. Ne smemo da kalkulišemo i idemo da pokušamo da pobedimo već u prvom meču. Mada, ne verujem da će konačan pobednik biti poznat već nakon prvog susreta i siguran sam da nas čeka 120 minuta žestoke i do kraja neizvesne borbe – poručio je Vujović, navodi “Glas Srpske“.

Jedan od onih od kojih se najviše očekuje jeste i pouzdani čuvar mreže Slađan Subotić koji je podvukao da dijeli optimizam sa svojim saigračima.

– Činjenica je da nam neće biti nimalo lako jer ćemo protiv sebe imati ozbiljnu ekipu koja igra brz i moderan rukomet. Oni su odigrali već tri prvenstvene utakmice, što može da bude njihova prednost, međutim, ne mora to ništa ni da znači. Ipak, vjerujem u nas i snagu našeg kolektiva. Idemo da se nadigravamo i, ako bog da, budemo bolji nakon dva susreta – poručio je Subotić.

Slavuljica optimista

Debi u crveno-plavom dresu imaće i jedno od tri pojačanja Banjalučana Savo Slavuljica.

– Žao mi je što ova utakmica nije na programu nešto kasnije. Poznajem ekipu Gorenja jer sam protiv njih igrao nekoliko mečeva. Po onome što sam do sada vidio u ova dva susreta koja sam odigrao, optimista sam i mislim da možemo da preskočimo Slovence – poručio je Slavuljica.