Rukometaši Borca savladali Goražde u ”Boriku”

03.03.2019. | 21:14

Rukometaši Borca uspješnom premijerligaškom nizu, koji traje od 10. decembra, dodali su i Goražde! Crveno-plavi su večeras, u utakmici redovnog 16. kola, u dvorani Borik rivala savladali rezultatom 27:23 i stigli do osme vezane pobjede u elitnom rangu, ali isto tako, niz utakmica bez poraza u svim takmičenjima produžili na 12.

Shodno porazu Vogošće Poljine Hills u Brčkom od Lokomotive, Borac se dodatno učvrstio na trećem mjestu, uz 7 bodova više od Vogošćana kojima gostuje u narednom kolu, ali, što je još važnije, poslije remija Leotara i Bosne i Trebinju, zaostatak za Visočacima smanjio na samo 3 boda.

Poslije izjednačene igre i rezultatske klackalice u prvih 15 minuta prvog poluvremena, Borac je, već tada šestim golom i večeras sjajnog Miloša Nježića, prvi put stekao prednost od tri gola (8:5). U finišu prvog, ali i na startu drugog dijela, igrači Mirka Mikića bili su šest koraka ispred gostiju (16:10), koji su, u narednim minutima, iskoristili par grešaka našeg tima u fazi napada i u 45. minutu zaostatak smanjili na samo dva gola (19:17).

Krenuo je gostujući sastav potom u napad za -1 koji nije iskoristio, ali jeste onaj u 53. minutu, kada je na semaforu bio ispisan rezultat 22:21. Ipak, brzim golom je odgovorio Goran Daničić, potom je, nakon greške Goražda u napadu, poentirao Milan Dakić, a meč je golovim a u posljednja dva minuta zaključio mladi Marko Lukić.

Kao i u meču sa ekipom Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, i večeras je najbolji pojedinac u Borčevom dresu bio Miloš Nježić, koji je mrežu Goražda zatresao 9 puta, dok je drugi strijelac tima bio Bojan Rađenović sa 5 golova. U gostujućem sastavu najraspoloženiji za igru bio je Ajdin Bukva sa 7 golova.

Borčevi rukometaši u srijedu, 6. marta, sa početkom u 19:30 časova protiv Bosne u Visokom igraju prvu utakmicu polufinala Kupa BiH, dok će sljedećeg vikenda, kako smo već rekli, gostovati u Vogošći.

 

Izvor.(borac-sport.com)