Rukometaši Borca savladali ekipu Sloge

24.04.2019. | 23:54

Rukometaši Borca su večeras, u napetoj zavšnici zaostale utakmice 21. kola Premijer lige BiH, savladali večeras starog rivala Slogu iz Doboja 30:29, i vratili se na pobjednički kolosijek.

U veoma neobičnoj utakmici, sa mnogo preokreta, navijači u dvorani “Borik” prisustvovali su uzbudljivoj završnici i slavlju svojih miljenika.

U prvih pet minuta igralo se gol za gol, da bi gosti u šestom minutu prvi put došli do dva gola razlike, 5:3. Greškama u napadu “crveno-plavi” su omogućili protivnicima da na isteku osmog minuta odu na plus tri, 7:4. Tada Mirko Mikić traži tajm-aut, nakon kojeg su njegovi izabranici bolje zaigrali u napadu i u 17. minutu, pogotkom Rađenovića iz sedmerca, stigli do izjednačenja, 10:10, a minut kasnije i do potpunog preokreta, 11:10. Razbranio se na golu Subotić, koji je zamijenio Ljubišića, što je dalo dodatni motiv njegovim saigračima. Do kraja poluvremena raspucali su se domaći i na odmor otišli sa zalihom od pet golova, 19:14.

Furiozan start Dobojlija na početku nastavka. U prva tri minuta igrači Sloge postigli su isto toliko golova i pripli na 19:17. Minutom odmora reaguje Mirko Mikić, ali to nije mnogo promijenilo odnos na terenu. U narednih 10-ak minuta vidjeli smo izjednačenu igru, da bi u 43. minutu gosti prišli na minimalnih 21:20, a u 49. minutu ponovo došli u prednost 24:23. Neshvatljive greške u napadu iskoristili su igrači Sloge i u dva minuta dolaze do zalihe od četiri gola, 27:23. Ipak, triler završnica pripala je rukometašima Borca m:tel, koji su ne samo stigli, već i prestigli i slavili važnu pobjedu.

Najefikasniji u redovima Borca bio je Bojan Rađenović sa osam golova, dok je Goran Daničić postigao dva manje. Slađan Subotić zaustavio je 10 šuteva, prenosi SrpskaCafe.

Na drugoj strani šest pogodaka postigao je Vukašin Zekić, a Milutin Bogdanović skupio je devet odbrana.