Rukometaši Borca savladali ekipu Sloge sa 30:26

02.02.2019. | 22:05

Rukometaši Borca savladali su večeras Slogu iz Doboja sa 30:26 u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH.

Domaći su bolje otvorili susret i u desetom minutu došli do tri gola prednosti 5:2. Od pet golova Borca. četiri je iz isto toliko pokušaja postigao rođeni Dobojlija Vladan Đurđević.

Iako su “crveno-plavi” imali i po četiri pogotka prednosti, rukometaši Sloge uspjeli su, u 22. minutu, prići na minimalan zaostatak, 11:10. To je bio znak Mirku Mikiću da zatraži minut odmora, nakon kojeg su njegovi izabranici zaigrali bolje i došli do tri gola prednosti.

Ipak, gosti su se brzo konsultovali i do kraja prvih 30 minuta ponovo smanjili na gol zaostatka 14:13.

Rukometaši Borca kao i na početku susreta, bolje su ušli u nastavak i u 38. minutu došli ponovo do četiri gola prednosti 19:15.

U nekoliko navrata “crveno-plavi” su imali priliku da već sredinom drugog poluvremena slome otpor Sloge, ali sudijski par sa nekoliko diskutabilnih odluka, koje su izazvale i negodovanje publike, ostavio je Dobojlije “u igri”.

Pogotkom Vladana Đurđevića u 50. minutu domaći prvi put dolaze do pet pogodaka prednosti 27:22. I kada su u finišu utakmice došli do plus šest i imali napad za povećanje prednosti rukometaši Borca sopstvenim greškama omogućili su Dobojlijama da smanje razliku i na revanš odu sa četiri gola zalihe 30:26.

Najefikasniji u redovima Banjalučana bili su Đurđević sa sedam i Daničić sa šest pogodaka.

 

Izvor:(SrpskaCafe)