Rukometaši Borca sa zvukom sirene do pobjede u Trebinju!

20.10.2021. | 22:37

Rukometaši Borca m:tel zabilježili su i petu pobjedu u šampionatu Bosne i Hercegovine!

Iako je trebinjski Leotar većim dijelom utakmice šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine pred svojim navijačima imao prednost, Banjalučani su poslije velike borbe u dramatičnoj završnici stigli do dva boda pogotkom Aleksandra Miličevića u posljednjim trenucima.

LEOTAR – BORAC 29:30 (17:17)

Fantastičnu utakmicu odigrale su obje ekipe, ali je na krilima raspoloženog Vlade Draganića, koji je bio najefikasniji u banjalučkom taboru sa devet golova, Borac odnio bodove u Banjaluku.

Odnosno najprije u Berane, gdje će boraviti do revanša utakmice drugog kola EHF Evropskog kupa protiv Bese Famgas u Peći, gdje će za vikend braniti tri gola viška u dvorani “Karagači”.

Osim Draganića, sjajnu partiju pružio je i Marko Lukić, koji je u drugom dijelu kad se lomio rezultat održavao tim Mirka Mikića u rezultatskom egalu. Ukupno je postigao pet pogodaka.

Iako su pet minuta prije kraja Trebinjci stekli “plus dva”, Draganićevim golovima je Borac najprije anulirao prednost, uslijedio je dramatičan finiš – Leotar je opet poveo, a iz sedmerca izjednačio Miličević, piše “Mondo” portal.

Tada je ključni napad domaćina zaustavio golman Slađan Subotić (10 odbrana), omogućivši posljednji napad za svoj tim – izboren je potom deveterac na samo četiri sekunde prije kraja a onda je sa 10 metara u rašlje loptu poslao sjajni Miličević za veliko slavlje u Hercegovini.

Kod domaćina istakli su se Vladimir Tomić i Đorđe Ratković sa po šest golova.

 

 

Oznake: Leotar, RK Borac