Rukometaši Borca “protutnjali” kroz Maglaj

14.11.2020. | 21:20

Rukometaši Borca zadržali su maksimalan učinak u prvenstvu Bosne i Hercegovine. Na gostovanju su izabranici Mirka Mikića savladali Maglaj 40:27.

Banjalučani su od starta nametnuli svoj ritam i u potpunosti kontrolisali meč. Poveli su sa 6:1 i nijednog momenta niu dopustili rivalu da priđe. Jakom odbranom su držali rivala pa su tako imali vođstvo od 12: 4 a na odmor se otišlo sa plus 10 (21:11).

Uprkos velikoj prednosti, gosti su i u nastavku držali visok ritam. Trener Mikić je u nastavku pružio šansu i igračima sa manjom minutažom ali rezultat se nije spuštao. Naprotiv Banjalučani su čak i došli do još veće prednosti i sigurno su trijumfovali u Maglaju.

U timu Borca, Luka Perić je imao 9 golova, Nemanja Vučićević je postigao 7, a Marko Lukić je dodao 5.

Kako javlja SrpskaInfo, rukometaši Slavije savladali su Iskru 27:20, te su u petoj utakmici stigli do prve pobjede. Najefikasniji kod domaćina bio je Ajdin Smajilbegović sa devet golova, a golman Faris Žiga zabilježio je 13 odbrana.

Izviđač je savladao Lokomotivu u Brčkom 33:24, dok je dobojska Sloga bila bolja od Dervente 42:32 i tako je i tim Marija Kelentrića i dalje maksimalan.

 

Foto: (Ilustracija / Arhiv)