Rukometaši Borca poraženi u Bukureštu: U revanš sa 6 golova zaostatka

23.03.2019. | 19:42

Rukometaši Borca poraženi su danas od ekipe Bukureštija rezultatom 25:19 u prvoj utakmici četvrtfinala Challenge kupa. Revanš utakmica biće odigrana u subotu, 30. marta, u dvorani Borik, a početak je zakazan za 20 časova.

U prvih 30 minuta utakmice u glavnom gradu Rumunije crveno-plavima ništa nije polazilo za rukom. Naime, izabranici Mirka Mikića u prvom poluvremenu su ka rumunskom golu uputili 23 lopte – samo 7 se našlo u mreži (30 posto), dok su, na drugoj strani, domaći pogađali skoro iz svih pozicija (od 22 pokušaja da postignu gol 16 puta su bili precizni; 70 posto uspješnosti, op.a.). Briljirao je na golu Jakub Krupa uz 9 uspješnih intervencija, dok se u polju istakao Leonardo Santos uz pet pogodaka iz isto toliko šuteva, pa je poslije 30 minuta odstojanje između Bukureštija i Borca iznosilo 9 koraka.

Odlično je naš tim otvorio drugo poluvrijeme: napravljena je serija 4:0 za 16:11, a svoj prvi gol u nastavku domaćin je postigao na isteku 8. minuta. Odličan je u tim trenucima između crveno-plavih stativa bio Bojan Ljubišić, koji se izjednačio po broju odbrana sa nekadašnjim čuvarem mreže slovačkog Tatrana.

Na semaforu je bio ispisan i rezultat 18:13 polovinom drugog poluvremena, a potom je interval od 45. do 55. minuta ponovo pripao domaćoj ekipi, koja je ponovo došla do prednosti sa kraja prvog dijela (22:13). Međutim, u finišu je Borac “zbio redove” i nizom od tri gola od 25:16 došao do konačnih 25:19, a posljednji gol na meču uz zvuk sirene postigao je Dean Šešić.

Najefikasniji pojedinac u domaćem taboru bio je Leonardo Felipe Sampaio Santos koji je postigao 8 golova, dok je drugi strijelac bio Aleksander Tijumencev Barabaš sa 4 gola. Čuvar mreže Bukureštija Jakub Krupa zaustavio se na 12 odbrana. U Borcu, po 4 gola su postigli Srđan Savić i Milan Dakić, a Bojan Ljubišić je imao isti broj uspješnih intervencija kao i već pomenuti Krupa.

 

Izvor.(Borac-sport.com)