Rukometaši Borca poraženi u Atini

31.08.2019. | 23:59

Rukometaši Borca doživjeli su ubjedljiv poraz na gostovanju Olimpijakosu u okviru prvog kola EHF kupa rezultatom 30:21.

Banjalučani su zbog birokratskog propusta na ovom meču nastupili bez četiri igrača koji su ovog ljeta stigli u klub kao pojačanja i koji su dobrim dijelom trebali da nose Borčevu igru u Pireju.
Nezadovoljan zbog cjelokupne situacije, a samim tim i zbog poraza bio je trener Mirko Mikić koji je za ATV odmah poslije utakmica podijelio lične utiske.

“Čestitke Olimpijakosu, suvišno je govoriti da je pobjeda zaslužena. Ono što se dešavalo danas usko je povezano sa onim što se dešava prethodna dva dana. Neshvatljivo je i poražavajuće, privatno sam jako razočaran sa epilogom slučaja sa ova četiri igrača. Držali smo se dok smo imali snage, faktički smo imali jednog beka i igrača koji je prošle sezone igrao možda 20 sekundi. Parirali smo im dok smo bili svježi i sada mi je još više žao što nismo bili kompletni. Uvjeren sam da bi rezultat bio mnogo povoljniji”, rekao je Mikić.

https://www.youtube.com/watch?v=V3u1XguIhVE

Trener Borca nije mogao da sakrije razočaranje zbog razvoja situacije sa pojačanjima (Vučićević, Rakocija, Giljerme i Jeremić) i priznaje da ga je sve ovo lično pogodilo.

“Živimo u 2019. godini, a dešavaju nam se stvari iz kamenog doba. Naša igra se 90 odsto gradila na četiri nova igrača, mjesec dana priprema palo je u vodu. Tvrdim javno da su ovi momci ogromna pojačanja i oni će to dokazati. Ispada da nismo radili ni za šta. Pozitivno je što su naša djeca dobila šansu, ponosan sam kako su se borili. Olimpijakos je rotirao 16 igrača, važno je što se nismo povukli i predali. Da smo bili kompletni garantujem da bi bila druga priča”, poručio je Mikić.

 

Izvor:(ATV)