Rukometaši Borca pobjednci Kupa RS

Rukometaši Borac m:tela pobjednici su Kupa Republike Srpske pošto su u današnjem finalu u Doboju dobili domaću Slogu sa 39:26.

Na ovaj način Banjalučani su po 14.slavili u ovom takmičenju kojeg su potpuno zasluženo osvojili.

Od prvog minuta su igrači trenera Mirka Mikića vodili i njihova pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Boja Ljubišić je imao 11 odbrana i njemu je ovo sedmi trofej, a prvi je osvojio daleke 1996.godine i upravo protiv Sloge.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je mladi Luka Perić sa šest golova, po jedan manje dali su Saša Puljizovoć i Nemanja Milovac, a u poraženom Vladan Đurđević koji je postigao devet pogodaka.

Kako piše “SrpskaInfo“, pobjednički pehar predao je Mario Đuran, pomoćnik ministra za sport Vlade Republike Srpske, a prelazni pehar kapitenu Đorđu Ćeliću gradonačelnik Doboja Boris Jerinić koji je dodijelio srebrne medalje igračima Sloge, dok je zlatne medalje uručio Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Za najboljeg igrača izabran je Saša Puljizovoć iz Borca (nagradu uručio Vladan Šegrt, član UO RS BiH iz Republike Srpske), najbolji golman je Bojan Ljubišić kome je priznanje predao Milosav Radmilović, predsjednik Skupštine RSRS, Marko Perović iz Sloge je sa 12 golova prvi strijelac i njemu je nagrada uručio Darko Savić, predsjednik Nadzornog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske.

Ovom prilikom Marinko Umičević je uručio tri plakete: predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović, ministrici Sonji Davidović, a plakete je preuzeo Mario Đuran dok je treća uručena Borisu Jeriniću, gradonačelniku Doboja.

 

 

Ostavite komentar: