Rukometaši Borca odbranili trofej Kupa BiH

08.05.2019. | 22:18

Rukometaši banjalučkog Borca odbranili su trofej pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine pošto su i u revanšu remizirali protiv Izviđača iz Ljubuškog rezultatom 21:21.

U gotovo cijelom prvom poluvremenu igralo se gol za gol, a tek u posljednjem minutu Banjalučani su se odvojili na dva gola razllike (10:8), ali je u posljednjoj sekundi Džono pogodio sa linije i smanjio prednost Borca na samo jedan gol.

U drugo poluvrijeme izabranici trenera Mirka Mikića ulaze sa agresivnom igrom u odbrani što je i golmanu Bojanu Ljubišiću pomoglo da upiše nekoliko vrlo važnih odbrana, a sve to rezurtiralo je serijom 3:0 za vođstvo domaćeg tima rezultatom 13:9.

Nije ovo bio kraj jer je tim iz Ljubuškog lagano počeo da topi prednost Borca pa je na tačno 15 minuta do kraja rezultat bio izjednačen 16:16. Tada je na scenu stupio Milan Dakić koji je sa dva dalekometna šuta ponovo vratio plus dva za Borac. Imali su Banjalučani u nekolilo navrata i prednost od četiri gola razlike. Sa ovom razlikom (21:17) Banjalučani ulaze u posljednja tri minuta, ali Vukšić i Delić sa po dva gola donose izjednačenje 21:21. Imali su gosti i napad za pobjedu, ali je Vukšić u posljednjoj sekundi nagazio liniju.

Rukometaši Borca u prvoj Utakmici slavili su pobjedu rezultaom 23:22.

Borac su sa po šest golova predvodili Dakić i Ćelić sa po šest golova dok su kod gostujućeg sastava, takođe po šest golova postigli Vukšić i Delić.

 

Izvor:(SrpskaInfo)