Rukometaši Borca odbranili prednost iz ”Borika” i izborili nastup u polufinalu Kupa BiH

19.02.2019. | 22:32

Rukometaši Borca nastavljaju borbu za odbranu trofeja u Kupu Bosne i Hercegovine!

Nakon što su u prvoj utakmici četvrtfinala igranoj 2. februara u Boriku savladali dobojsku Slogu rezultatom 30:26, večeras su u dvorani Srednjoškolskog centra u Doboju remizirali sa istim rivalom rezultatom 23:23 i pridružili se visočkoj Bosni i Vogošći Poljine Hills, koji su ranije obezbijedili nastup u polufinalu kup-takmičenja.

Sve do 15. minuta ekipe nisu bile u prednosti većoj od jednog gola, kada su Dobojlije pogotkom golmana Milutina Bogdanovića na praznu mrežu na semaforu ispisale rezultat 7:5. U 26. minutu golom Vladimira Stankovića šampion BiH iz 2012. godine prvi put na utakmici je stekao kapital od tri gola (11:8), ali su crveno-plavi do odlaska na pauzu uspjeli da anuliraju vođstvo Sloge i golom Deana Šešića sa zvukom sirene stignu do 11:11.

U prvih 15-ak minuta drugog dijela klub iz Gospodske ulice je, u rezultatskom smislu, “iznad vode” držao Milan Dakić, koji je postigao prvih pet Borčevih golova u drugih 30 minuta. Imali su domaći polovinom poluvremena prednost od dva gola (18:16), nakon čega je dva vezana pogotka postigao Haso Ćosić za 20:16, čime je Sloga nadoknadila minus od četiri gola iz prve utakmice. Ostao je u tim trenucima Borac i bez prvog golmana Bojana Ljubišića koji je nakon 19. gola Sloge doživio povredu leđa i ostao da leži na terenu, pa ga je u posljednjih 10-ak minuta između stativa zamijenio Slađan Subotić.

Hodali su Mikićevi izabranici po tankoj žici zaostajavši četiri gola za Slogom pred završnu šestinu utakmice, ali su u narednim minutima pokazali zašto se od njih očekuje mnogo do kraja sezone. Prvo je odgovornost na sebe preuzeo najiskusniji prvotimac Dejan Unčanin pretvorivši sedmerac u gol, a zatim i pogodivši iz igre, pridružio mu se i Bojan Rađenović, potom je izjednačenje donio sjajni i već spomenuti Dakić koji je, recimo i to, od 12 Borčevih golova u drugom dijelu postigao čak 7, dok je niz od pet golova zaključen golom Vladana Đurđevića za 20:21 čime je na 4-5 minuta do kraja meča čekirana karta za polufinale. Imala je Sloga priliku da u posljednjem napadu stigne do Pirove pobjede, ali je sa zvukom sirene pokušaj najefikasnijeg Sloginog pojedinca Ćosića sa krila zaustavio Subotić.

Kako smo već rekli, pored Borca, u polufinalu će igrati i Bosna iz Visokog i Vogošća Poljine Hills, a posljednji učesnik borbe za finalni dvomeč biće poznat nakon revanš utakmice između Izviđača i Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, koja se igra 27. februara u Ljubuškom. Prvi meč, u kojem je domaćin bila Sloga, završen je rezultatom 26:20.

 

Izvor:(borac-sport.com)