Rukometaši Borca nisu uspjeli da se plasiraju u polufinale Čelendž kupa

30.03.2019. | 22:48

Ništa od iznenađenja! Rukometaši Borac Mtela nisu uspjeli da savladaju veoma kvalitetnu ekipu CSM Bukurešt u drugoj utakmici Čelendž Kupa i oprostili su se od takmičenja u Evropi. Rumunski predstavnik je slavio u Banjaluci sa 29:23.

Gosti su već na startu pokazali da ne žele da dozvole bilo kakvo iznenađenje. Odigrali su veoma jako u odbrani i raspoloženo u napadu pa su poveli sa 9:3. Iskusni Rumuni su kažnjavali sve propuste u igri domaćih i nisu dopustili da Borac nošen velikom podrškom sa tribina opasnije zaprijeti. Do odlaska na odmor CSM je imao velikih plus 7 (16:9).

Borac je ipak želio da se dostojanstveno oprosti od Evrope. Razigrao se u drugom dijelu Vladan Đurđević i Đorđe Ćelič koji su smanjili na 16:19. Ipak, dva brza gola na drugoj strani raspršili su sve nade Banjalučana da mogu doći barem do pobjede u drugoj utakmici. Na kraju potpuno zasluženo slavlje CSM koji je ovjerio plasman u narednu rundu sigurnom pobjedom.

Vladan Đurđević je bio najefikasniji u Borcu sa 7 golova , dok je ponovo dobar bio i golman Bojan Ljubišić . U rumunskom timu Faruk Vražalić je imao 6 golova.

Sjajna podrška sa tribina

Iako je od starta Borac bio u rezultatskom minusu sa tribina je tokom svih 60 minuta imao veliku podršku.

Navijači popularni “Lešinari” su bodrili Banjalučane ali nažalost ovaj put to nije bilo dovoljno za pobjedu i da barem revanš meč naprave neizvjesnim.

 

Izvor:(SrpskaInfo)