Rukometaši Borca neriješeno sa Konjuhom, odluka u Banjaluci

18.05.2019. | 22:05

Rukometaši Borca, ni nakon šest godina, nisu uspjeli da ostvare pobjedu u gostima kod Konjuha, ali su večerašnjim rezultatom (24:24), napravili prvi korak ka plasmanu u polufinale plej-ofa Premijer lige BiH.

U pravoj rovovskoj borbi, u kojoj je Mirko Mikić bio prinuđen da svih 60 minuta drži veterana Dejana Unčanina u igri, jer je drugi desni bek Dean Šešić povrijeđen, prvo ime bio je Bojan Ljubišić koji je zaustavio 17 šuteva domaćina.

Banjalučani su bolje otvorili susret, poveli 2:0, i prednost čuvali do sredine prvog poluvremena. Tada su, prvi vodstvu 7:6 imali igrača više, ali to nisu iskoristili, čak suprotno. Domaći su sa pet igrača u polju, najviše zahvaljujući greškama “crveno-plavih”, preokrenuli rezultat i zadržali prednost do kraja prvog dijela. Pogotkom Smajića iz deveterca u posljednjoj sekundi prvog poluvremena, rukometaši Konjuha odlaze na odmor sa tri gola viška, 15:12. Ipak, prvih 30 minuta obilježila je povreda leđa jednog od najboljih Borčevih rukometaša ove sezone, Milana Dakića, nakon grubog prekršaja.

U nastavku smo vidjeli sličnu igru. Igrači Konjuha održavali su prednost od tri, četiri gola razlike. Iako su Banjalučani prilazili na dva gola zaostatka, nisu uspijevali izjednačiti i preokrenuti rezultat u svoju korist. Najiskusniji na terenu, Dejan Unčanin u 50. minutu postiže gol, kojim rukometaši Borca prilaze na minimalnih, 21:20, a u 52. minutu Miljković donosi prvo izjednačenja u drugom poluvremenu, 21:21.

U ovim trenucima, dominirao je na golu Bojan Ljubišić, što su njegovi saigrači na najbolji način iskoristili. Imali su priliku “crveno-plavi” i za vodstvo, jer je prethodno Smajić promašio sedmerac, ali je nisu iskoristili. Domaći su vratili prednost šest minuta prije kraja, jer je Sakić pogodio iz osmog dosuđenog sedmerca za Konjuh. Ponovo je Unčanin pogodio za izjednačenje, čime se u posljednja četiri minuta ušlo pri rezultatu 23:23.

Do kraja susreta mogao vidjeli po jedan gol na obje strane, što znači da će pobjednik duela između ovih ekipa, koji je na programu u srijedu u SD “Borik” obezbijediti plasman među četiri najbolja tima Premijer lige BiH.

 

Izvor:(SrpskaCafe)