Rukometaši Borca na korak do odbrane trofeja u Kupu BiH

13.03.2019. | 22:43

Banjalučani su, nakon pobjede u Visokom 28:24, remizirali sa Bosnom 27:27 i tako prošli u finale.

Bila je to još jedna sjajna predstava pod svodovima “Borika” kojoj su ton davali fenomenalni Bojan Ljubišić na jednoj, te Adnan Harmandić na drugoj strani.

Gosti su na startu poveli 1:0, a domaći uzvratili serijom 4:0. Nedugo potom na semaforu je pisalo 6:3 i činilo se da Banjslučani kontrolišu utakmicu. Pa ipak, Visočaci su dodali gas i vrlo brzo preokrenuli situaciju na terenu. Posljedica takve igre je i vođstvo 8:7. Uslijedio je period izjednačene igre. Borac je u finišu prvog dijela imao napad za izjednačenje, ali ga nije iskoristio. Šta više, primio je gol pa se na odmor otišlo sa vođstvom Bosne 14:12.

Borac je drugi dio meča otvorio sa dva “vezana” pogotka. Potom je uslijedila rezultatska “klackalica” do 17:17, nakon čega su Mikićevi učenici prokockali dva napada za vođstvo. Kazna je uslijedila vrlo brzo, pošto je Bosna povela 19:17, pa 20:18. Borac je odgovorio, izjednačio, a onda još jednom propustio priliku da povede. Pa zatim još jednom. Igrao se 53. minut a na semaforu je pisalo 21:21. I onda, nakon više propuštenih šansi, “crveno-plavi” su poveli sa 24:23 i tako ovjerili prolaz u završnicu.

Ali, drama nije izostala u finišu. Bosna je opet povela, Borac još jednom preokrenuo, a na kraju su gosti iz sedmerca, nakon isteka 60. minuta, stigli do remija koji je vjerovatno i najpravedniji ishod.

 

Izvor:(SrpskaCafe)

 

Oznake: Borac, Bosna, Kup BiH, Rukomet