Rukometaši Borca dočekuju tuzlansku Slobodu

23.02.2021. | 23:47

Poslije šamara na evropskoj sceni – slijede obaveze u Premijer ligi BiH.

Rukometaši Borca sutra će u prvoj utakmici proljećnog dijela sezone ugostiti tuzlansku Slobodu, a utakmica se igra u dvorani Borik od 17:30 časova.

– Dolazi nam ova utakmica u nezgodnom trenutku, ali u isto vrijeme može da nam popravi raspoloženje. Radi se o jednoj od boljih ekipa u takmičenju. Izuzetno su dobro posloženi, imaju sjajne igrače poput Ovčine, Tufegdžića, Klisa… Imaćemo velikih problema na putu ka željenom rezultatu. Na tabeli smo trenutno drugi, jesenji šampion Sloga je izgubio od Konjuha, Izviđač je proteklog vikenda pobijedio, a mi imamo šansu da pobjedom zauzmemo prvo mjesto. To bi nam svakako bio stimulans za nastavak sezone – rekao je trener Borca Veselin Vujović u najavi utakmice.

”Vuja” se osvrnuo i na meč sa Gorenjem, u kojem je Borac postigao najmanje golova na evropskoj sceni u ovom vijeku (samo 16).

– Juče prije podne smo imali prvi trening nakon te utakmice i uopšte nisam spomenuo utakmicu. Ne treba da se vraćamo na tu neprijatnost jer nas već sutra čeka teška utakmica i zahtjevan ispit. Gledamo na to pozitivno – bolje jedan meč od 16 razlike nego četiri razlikom od četiri gola. Nisam mogao, ipak, ni da sanjam da bi to moglo da se desi, navodi “borac-sport.com“.

Nije to, međutim, Borcu prvi put, bilo je ”crnih rupa” i ranije. Svi mogu da padnu, jaki su samo oni koji uspiju da ustanu poslije toga. Mi ćemo se truditi da tako i bude.

Na konferenciji za novinare govorilo se i o bjeloruskom golmanu Artsjomu Podasinovu, koji nije nastupio u prvoj utakmici u Sloveniji jer je zbog neispravne dokumentacije vraćen sa slovenačke granice. U drugoj, u Boriku, potpuno je podbacio…

– Odluke o dovođenju golmana prepustio sam našem treneru Mariju Blaževiću. Raspitivao se o njemu, čuo dobre informacije, gledao snimke i zaključio da je za Borac korektno pojačanje. Artsjom je bio najbolji od svega što je bilo na tržištu. Uzeli smo ono što nam se nudilo. To je kao da dođete u restoran i želite škampe, a oni vam kažu – nema, uzmite prasetinu ili doviđenja. Hoćeš ili nećeš? Poslije te boli stomak, pa te pitaju zašto si jeo prasetinu. Bio sam gladan… Tako je i u ovom slučaju. Ne želim da mu stvaramo pritisak. Ne mislim da je golman za deset, ali isto tako ne vjerujem da je ovo njegovo pravo izdanje. Na kraju krajeva, bez želje da bilo koga uvrijedim i ponizim, teško je naći ozbiljno pojačanje za novac koji izdvajaju klubovi iz BiH. Jeftino, a dobro – teško da može. Možda u kineskim radnjama, ali u ozbiljnim prodavnicama nikako…

 

 

Oznake: Borik, RK Borac, Sloboda