Rukometaši Borca bruse formu za novu sezonu VIDEO

09.08.2020. | 20:53

Rukometaši banjalučkog Borca minulih sedam dana proveli su u Tesliću i Banji Vrućici bruseći formu za nadolazeća iskušenja na svim sportskim frontovima. Treniralo se dva puta dnevno, a stručni štab zadovoljno je trljao ruke.

Radna etika i voljni monenat, sve je kaže, glavi trener Mirko Mikić bilo za čistu desetka, a pohvale na račun igrača stižu i od Nenada Rađevića, koji je u taboru banjalučkog Borca zadužen za kondiconu pripremu ekipe.

“Meni je sada najvažnije da igrači dobro podnose sve napore. Nema niti jednu zamjerku na njihov rad. Ekipa je bolje spremna nego što sam mislio da će da bude zbog pauze koja nas je zadesila. Teško je da pričamo o ambicijama dok, kroz kontrolne utakmice, ne vidimo na čemu smo. Ukoliko ostanemo u ovakvom igračkom kadru, rezultate ne smije da bude imperativ, nego moramo da fokusiramo na afirmaciju mladih igrača”, kaže Mirko Mikić, trener RK Borac.

https://www.youtube.com/watch?v=aP0v_XYn_9g&feature=emb_title

“Veoma sam zadovoljan kako ekipa izgleda. Imali smo prekid prvenstva i dugu pauzu, međutim igrači su zadržali svoju formu. Neki igrači su bolje spremni, nego što je to bilo slučaj prošle godine”, kaže Nenad Rađević, kondicioni trener RK Borac.

Na pripremama za novu sezone, među provtimcima, ove godine je i nekoliko mladih rukometaša koji su prekomandovani iz omladinskog u seniorski pogon.

“Znam sve mlade rukometaše, još iz omladinskog pogona. Pohalio sam ih za dobar rad. Bolje, nego što sam očekivao, podnose sve ono što sa sobom nosi seniorski rukomet. Ipak, još uvijek je rano koliko su se dobro adaptirali na sav profesionalizam koji sa sobom nosi ozbiljan rukomet. Većina ih je tek potpisala svoje prve ugovore”, navodi Mikić.

Riječi hvale na račun pitomaca Borčeve omladinske škole, stižu i od najiskusnijeg u ekipi. Za Bojana Ljubišića, čuvara “crveno plave” mreže, kažu da je produžena ruke trenera na terenu. Ista uloga očekuje ga i u nadolazećoj sezoni, u kojoj, ne krije, očekuje “žetvu” trofeja na domaćoj sceni.

“Mi želimo da odbranimo šampionsku titulu BiH, a uz to i da osvojim sve ostale domaće trofeje. To su naši ciljevi pred svaku sezone”, kaže Bojan Ljubišić, golman RK Borac.

U banjalučkom klubu danas su se pohvalili da su produžili saradnju sa Nemanjom Vučićevićem, a još ranije paraf na novi ugovor stavio je i Milan Dakić.

“Ponude koje su stigle iz inostranstva nisu bile dovoljno primamljive da bih napustio Borac. Klub je ušao u jedno ozbiljnu priču, po pitanju finansija i organizacije, tako da sam se lako dovorio sa čelnicima kluba oko nastavka saradnje”, naveo je Dakić.

I, dok rukometaši Borca vrijedno rade na terenu, ujedno osluškuju i sve ono što se dešava van terena. Ne kriju želju da ove sezone nastupe u SEHA ligi, u kakvom god formatu se odigralo ovo takmičenja, a svi u klubu čekaju i zeleno svijetlo nadležnih instutucija za finansijsku podršku kako bi se završio igrački mozaik za narednu sezone, a u kojem, kako kažu, za sada nedostaju dva rukometaša.

 

Izvor:(ATV)

 

 

Oznake: Borac, Pripreme