Rukometaši Borca bez titule

11.06.2019. | 22:26

Rukometaši Izviđača odbranili su titulu šampiona Bosne i Hercegovine pošto su u trećoj odlučujućoj utakmici savladali Borac 24:22 i tako sa 2:1 u seriji došli do trofeja.

Junak meča bio je golman ekipe iz Ljubuškog Josip Kvesić koji je svojim odbranama omogućio domaćem timu seriju 4:0 sredinom drugog dijela. Na kraju je imao 13 zaustavljenih udaraca.

Odlučujuća utakmice je prema očekivanju donijela tvrd i veoma borben meč. Na startu se igrali gol za gola, a onda je domaćin iskoristio isključenje kapitena Borca Đorđa Ćelića da dođe prvi put do dva gola viška 6:4. Ipak, Banjalučani nisu dozvolili da se rival odlijepi. Uspijeli su da dođu do 8:8.

Srđan Mijatović je zatim uspio da kruniše odbranu Ljubišića i donese drugi put vođstvo Borcu na meču 10:9. Do odlaska na odmor domaći su uz dobru partiju Alilovića izjednačili na 11:11. Gosti su imali šansu da odu na odmor sa golom prednosti, ali je Kvesić zaustavio udarac Rađenovića.

Borac je opet došao u vođstvo u 38. minuti kada je Vladan Đurđević na otvaranju drugog dijela postigao tri gola za 14:13. Na drugoj strani uzvratio je Čutura, pa je Izviđač došao do 16:14.

U tim trenucima je došlo do prekida meča jer opet nije radio semafor u Ljubuškom. Banjalučani su došli do izjednačenja 17:17. a onda je Josip Kvesić svojim odbranama omogućio seriju Izviđača 4:0 za 21:17. Gosti su smanjili na dva gola ali nisu uspjeli uhvatiti potpuni priključak. Golman domaćih je odbranio dva udarca Đurđevića a zatim i Dakića u finišu.

Uz Kvesića junak pobjede domaćih bio je Alilović sa 6 golova dok je u timu Borca Vladan Đurđević postigao 7 golova i to sve u drugom dijelu.

 

Izvor:(SrpskaInfo)