Rukometaši BiH ostvarili drugu pobjedu u kvalifikacijama za EP 2022. godine

14.03.2021. | 19:01

Novi selektor Ivica Obrvan debitovao je pobjedom na klupi bh. selekcije protiv Austrije rezultatom 27:21.

Početak meča pripao je reprezentaciji BiH koja je nakon 10 minuta igre imala četiri gola prednosti (5:1) i diktirala tempo utakmice.

Međutim, u narednih 10-ak minuta Austrijanci su dominirali, igrali dobro u napadu i vrlo brzo došli do preokreta.

Zahvaljujući dobroj odbrani i sjajnom Benjaminu Buriću na golu uspjeli smo doći do poravnanja minut prije odlaska na odmor, a onda je Vladimir Vranješ sjajno zaustavio pas austrijskog golmana Goluba Doknića, odigrao za Ibrahima Haseljića koji je pogodio u posljednjim trenucima i bh. selekciju na poluvrijeme odveo s golom prednosti (11:10).

Nakon pet minuta igre u nastavku BiH je uspjela doći do tri gola prednosti, zatim se odlijepiti i na četiri razlike, a onda se uglavnom igralo gol za gol, piše ‘Avaz.ba‘.

I drugi golman bh. reprezentacije istakao se sjajnim intervencijama. Admir Ahmetašević je najprije odbranio jedan udarac s krila, a zatim i sedmerac Austrijanaca, nakon čega je i ponovni pokušaj zaustavio i sačuvao mrežu, što je dovelo do erupcije oduševljenja na klupi selekcije BiH.

Rukometaši BiH sjajnom igrom privodili su meč kraju, a prednost je rasla do 7 minut prije kraja. Austrijanci su u posljednjem napadu smanjili na šest golova razlike, pa je meč završen rezultatom 27:21.