Rukometaš Borca “skinut” sa slovenačke granice i vraćen u Banjaluku!

13.02.2021. | 19:18

Novi problem za banjalučki klub pred prvu utakmicu proljećnog dijela sezone u Velenju.

Borac m:tel na prvom meču osmine finala EHF Evropskog kupa protiv Gorenja neće moći da računa na usluge bjeloruskog golmana Artsjoma Podasinova, koji je u u banjalučki klub stigao kao zamjena za povrijeđenog Bojana Ljubišića.

Iako je imao vizu za Evropsku uniju, čak i radnu dozvolu u Rumuniji, koja je članica EU, kao i Hrvatska, kroz koju je prošao bez ikakvih problema, Bjelorusu nije dozvoljeno da uđe u Sloveniju, pa je bio primoran da se vrati u Banjaluku.

Direktor Borca m:tel Vladimir Branković istakao je da su problem napravili zaposlenici Ambasade Slovenije u Bosni i Hercegovini, zbog čega će banjalučki klub uložiti zvaničan protest.

“Mi smo ranije kontaktirali slovenačku ambasadu i poslali spisak svih igrača da izbjegnemo bilo kakve administrativne probleme. Dobili smo pismeni odgovor iz ambasade Slovenije da nam je za ulazak u tu zemlju potreban samo negativan PCR test na korona virus”, izjavio je Branković, navodi Mondo portal.

Gubitak Podasinova malo je pokvario raspoloženje crveno-plavih, ali samo do dolaska u Velenje, gdje će u nedjelju od 18.00 odigrati prvi meč osmine finala EHF Evropskog kupa protiv domaćeg Gorenja.

Jer rukometaši Borca m:tel uprkos svim problemima vjeruju u pozitivan rezultat i krilaticu: “Koga nema, bez njega se može”.