Rudu finale US Opena i šansa za prvo mjesto

10.09.2022. | 07:39

Norveški teniser Kasper Rud prvi je finalista US Opena, pošto je u četiri seta savladao Rusa Karena Hačanova 7:6, 6:2, 5:7, 6:2.

Došao je do drugog gren slem finala, kako u ovoj sezoni, tako i u čitavoj karijeri. Kasper Rud je sada veoma blizu da zasjedne na ATP tron. A da bi se to dogodilo potrebno je da se ostvari jedan od dva scenarija. Prvi da Alkaras ne uđe u finale i tada bez obzira na ishod istog postaje broj jedan. Drugi, koji bi i njemu bio znatno draži, da osvoji titulu.

Protiv Hačanova Rud je pokazao koliko je riješen da napravi rezultat karijere. Da uz prvo mjesto osvoji i gren slem titulu. Nije bio briljantan, ali da bi se osvojila titula nije potrebno biti briljantan, već biti pravi kada se lomi. A upravo je Kasper to i bio.

U prvom setu je došao prvi do brejka. Ali je Rus napravio preokret i poveo 4:3 uz brejk. Međutim, Rud je odmah vratio ravnotežu u setu, a onda je odluka pala u taj brejku. Bio mu je dovoljan jedan mini brejk da dobije taj brejk 7:5 i povede 1:0.

Drugi set je riješio mnogo lakše. Iako se Hačanov spasao u prvom gemu, odbranivši tri vezane brejk lopte, ipak je pretrpio u narednim gemovima dva brejka i Rud dobija taj set 6:2.

U trećem setu nazirao se ponovo taj brejk. Ali kada je Rud servirao za njega, Hačanov je pritisnuo, došao do dvije vezane brejk lopte, ujedno i set lopte. Prvu je iskoristio i smanjio na 2:1. Međutim, to se ispostavilo da je Norvežanin samo uzeo predah, pošto je dobio četvrti set uz dva brejka 6:2 i dominantno došao do finala.

Tamo čeka pobjednika duela Alkaras – Tijafo.

 

 

Oznake: Kasper Rud, US Open