Rudar Prijedor odnio bod sa Koševa

30.10.2021. | 19:22

FK Sarajevo ponovo je razočarao svoje navijače, a u 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine bod sa Koševa odnio je Rudar Prijedor (1:1).

Slavljenička atmosfera povodom 75. rođendana ponijela je igrače domaćeg tima i Sarajevo ofanzivno ulazi u ovaj meč. Domaći tim je dominirao posjedom lopte, a u 11. minuti Bordo tim iz prve šanse stiže do gola.

Selmir Pidro je ubacio iz kornera, golman Topolović je kratak, a Darko Lazić zabija za prednost domaćeg tima od 1:0.

Nastavilo je Sarajevo sa napadima i nakon gola. Imali su nekoliko dobrih situacija pred golom, ali nije bilo prave završnice.

Rudar iz prve šanse na utakmici stiže do gola. Igrala se 31. minuta kada gosti prave kontru, Zekanović ubacuje na petera, a tamo je Joseph Amoah koji zabija za 1:1.

Do kraja prvog dijela nismo vidjeli gotovo ništa i na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

Bordo tim ofanzivno kreće i u nastavak meča. Bodul u 47. minuti pogađa stativu iz mrtvog ugla uz veliku grešku golmana Topolovića i bilo je jasno da domeći kreću po tri boda.

Međutim, u 63. minuti domaći ostaju sa igračem manje. Darko Lazić bespotrebno ruši Santosa i dobija drugi žuti karton.

Potom Rudar propušta dvije velike šanse. Jakupović izlazi sam pred Dizdarevića, no Pidro u posljednji čas spašava u 64. minuti. Već u narednom napadu Santos probija odbranu Sarajeva, ali loše dodaje do Kulenovića koji nije uspio uputiti dobar šut ka golu.

I pored činjenice da su igrali sa igračem manje Sarajevo je krenulo po tri boda u ovom meču i konstantno je domaći tim napadao. Gosti su sa druge strane čekali šansu iz kontri, imali su često čiste pozicije da krenu prema golu, ali nisu ih znali iskoristiti, piše “SportSport.ba“.

Do kraja promjene rezultata nije bilo. Ostalo je 1:1 i to je bio novi kiks Bordo tima koja je sve dalje od samog vrha tabele.