Rudar na svom terenu bolji od Posušja

12.09.2021. | 19:50

Rudar Prijedor je iz četvrtog pokušaja u povratničkoj sezoni konačno stigao do domaćeg trijumfa. Razbijeno je Posušje sa 3:0.

Meč za domaće je počeo odlično. Načeli su goste u ranoj fazi susreta te su odmah skinuli pritisak sa svojih leđa. U 10. minuti za vodstvo je zabio Jakupović.

Gosti iz Hercegovine su u ostatku prvog dijela bili bolji rival, međutim nisu uspjeli krunisati inicijativu golom. Vukoja i Bešlić u finišu su imali dobre šanse.

Rudari drugo poluvrijeme otvaraju baš kao i prvo – golom. Među strijelce se upisao kapiten Pekija i to poslije asistencije Burazora.

Posao Prijedorčanima je znatno olakšan u 69. minuti. Leko koji je ušao na startu drugog dijela je dobio drugi žuti karton te ga je sudija Peljto poslao u svlačionicu.

Domaći su do kraja meča uspjeli iskoristiti igrača više i postići još jedan gol. Konačan rezlzutat u 83. minuti postavio je Amoah.

U narednom kolu Rudar Prijedor će imati teško gostovanje Zrinjskom, dok Posušje čeka novi derbi začela i domaći susret protiv Radnika iz Bijeljine.