Rud se zalaže za oštrije kazne: Zvereva izbaciti sa slema, grozno ugledati se na Kirjosa

14.04.2022. | 11:24

Sedmi teniser svijeta Kasper Rud smatra da su potrebne oštrije kazne za incidente kakve smo u tenisu vidjeli od početka sezone.

Aleksander Zverev je poslije dubl meča u Akapulku više puta bijesno udario sudijsku stolicu, ali nije ozbiljnije kažnjen – 25.000 dolara i uslovno na godinu dana.

„Mislim da je to pogrešno, potpuni pogrešno. Postavio sam to pitanje… Mislim da Zverev ne smije da bude na uslovnoj, treba da bude suspendovan sa Tura na mjesec-dva, možda sa prvog sljedećeg grend slem turnira ili mastersa. Dakle, nešto što će ga zaboljeti, a ne da samo treba da ne ponovi to što je uradio i sve je u redu. To nema nikakvog smisla. Život tako ne funkcioniše“, kaže Rud u intervjuu za Evrosport.

I Dženson Bruksbi i Nik Kirjos bacili su rekete i nehotice pogodili skupljače lopti, a Rud ističe da je loše to što se djeca ugledaju na Kirjosa.

„Rekao mi je Lejton Hjuit da u Australiji skoro svako dijete radi to što Kirjos radi. Ne mislim na bacanje reketa, već da udaraju loptu kao što Kirjos radi, a to je već loše. Nik je izuzetno talentovan, ali ne koristi noge ni kod jednog udarca, samo šamara loptu iz ruke. Mislim da je grozno ugledati se na takve momke“.

Norvežanin je poznat po smirenom temperamentu i zasad u karjeri nije imao niti jedan incident, prenosi Sportklub.

„Slomiti reket na terenu je za mene nešto najniže jer većina djece sebi ne može da priušti da kupi reket. Tenis nas uči kako da se ponašamo, u okviru njega se nauči mnogo o životu, pravilima“, zaključuje 23-godišnji Rud.

Zasad je u karijeri osvojio sedam titula, a nedavno je bio i vicešampion u Majamiju.